Hollywood Pasadenába költözik

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy Meryl Streep és férje nemrég vettek egy 3,6 millió dolláros ingatlant az Arroyo folyónál. Nincsenek ezzel egyedül, olyannyira, nem, hogy a legnagyobb mozi- és tévésztárok költöznek sorra Pasadenába.

Meryl Streepen és férjén kívül csak 2017-ben már négy híresség választotta Pasadenát leendő otthonául, mindegyikük századközepi, modern stílusú, csodálatos kilátással rendelkező otthon választott.

Miért éppen Pasadena?

Nos, az egyik vonzerő, hogy az ingatlanok jól elszigeteltek, így jól védhető a sztárok privátszférája, miközben a közeli hegyekre csodálatos panoráma nyílik. Szintén vonzó lehet, hogy a helyi közösség nem tolakodó, tisztelettel viszonyul minden újonnan érkezőhöz, legyen akár a legnagyobb sztár.

Az év Mandy Moore énekes-színész-divattervező 2,6 millió dolláros ingatlanvásárlásával kezdődött, aki azután költözött oda, hogy szakított a párjával.

A narancsvidék című filmből is ismert Rachel Bilson 3,2 millió dolláros házat vett ugyanitt. Őt Summer Bishil követte. aki egyébként Pasadenában született, így mondhatjuk, hogy most csak hazatért.

A Magicians tévésorozat színésze egy 1952-ban épült, 1,8 milliós ingatlant vett meg. Kristen Wiig, a Saturday Night Live sztárja követte őket a közel 3 millió dolláros Case Study House megvételével, és végül a már említett Meryl Streep zárta a 2017-es sort.

Közel van Los Angeleshez

A helyi ingatlanközvetítő, a Podley Properties szerint a sztárok megjelenésének mind az árképzéshez, mind pedig a jobb minőségű privátszféra lehetőségéhez köze van.

Ezeket az ingatlanokat is világhírű építészek tervezték, de az áruk csak 50-75 százaléka a Los Angeles drágább területein fekvő ugyanilyen ingatlanok árának. Még a jól fizetett szupersztároknak is oda kell figyelniük mostanában az árakra.

„Pasadena előnye, hogy közel van Los Angeleshez, viszont nincs nagy forgalom. Itt vannak a hegyek, ettől nagyon békés. Itt lehet élni anélkül, hogy bárki felismerné a sztárokat, vagy foglalkozna velük” – tette hozzá egy másik ingatlanos, Nick Borelli.

Egy kollégája, Steve Clark szerint „Pasadena mindig is előkelő előváros volt és időtlen eleganciája van”.

„A nyugati oldalról azért fedeznek most fel bennünket, mert mindenünk megvan, kivéve a tengerpart és a forgalom. És a mi ingatlanaink megfizethetők” – érvelt az a Michael Bell, aki Rachel Bilson ingatlanvásárlását intézte.