Mintegy 30 milliárdos hitel három ütemre

 Több mint 82 millió euró (mintegy 30 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a HelloParks, maglódi megaparkjának első három ütemének finanszírozására.   

A maglódi ipari és logisztikai park létesítményeit több fázisban fejlesztik, a soron következő 2. ütem átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik.

Tíz éves futamidőre, összesen 82 millió eurót (hozzávetőleg 30 milliárd forintot) meghaladó értékben biztosít a projekthez hitelt az Erste Bank a Futureal-csoport ipari ingatlanfejlesztő cége számára, a HelloParks Maglód első három ütemének megvalósításának finanszírozására.

A modern kialakítású létesítmények közül az első, 46.000 m2-es épületét (MG1) idén januárban adták át, nem sokkal azután, hogy – az ipari épületek között Magyarországon elsőként – megkapta a tervezési szakaszra (Design Stage) az Excellent minősítést BREEAM New Construction kategóriában. Jelenleg a második, 45.000 m2-es csarnok előkészítése zajlik, melynek átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik, ugyanakkor már folyamatban van a további létesítmények tervezése és engedélyeztetése annak érdekében, hogy a társaság minél gyorsabban ki tudja szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket.

 

A teljes maglódi fejlesztés a tervek szerint egy 46 hektáros területen valósul meg, melyen a jövőben több mint 200.000 m2 raktár- és ipari terület kialakítására lesz lehetőség.

Az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő HelloParks Maglód Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található. A megaparkba elsősorban logisztikai, illetve városi disztribúciót végző szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat várnak, de ki tudják elégíteni a speciális igényeket is.

A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a mindössze másfél éve alapított HelloParks-ra esett. A Maglódon már átadott első épület többek között olyan nemzetközi hálózattal rendelkező cégeknek ad otthont, mint a magyar tulajdonú, több mint 25 éve logisztikával foglalkozó Karzol-Trans, a FoxPost, amely itt alakította ki az országos csomagautomata-hálózatát kiszolgáló központi raktárát, vagy a litván hátterű Bútor1, amely egy 8 országot támogató elosztóközpontot létesített. Az első 46.000 m2-es raktárcsarnoknak már több mint 80%-a megtelt bérlőkkel, és a többi, még szabad területére is előrehaladott tárgyalások folynak.

„Cégünk versenyképességének egyik kulcsa a teljes körű szolgáltatási csomag, ami túlmutat a raktározási funkciókon. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák alkalmazása, nem csak számunkra, de a bérlőink számára is mindinkább kiemelt jelentőséggel bírnak, akárcsak a munkavállalók megtartásánál fontos szerepet játszó élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, ezért a fejlesztéseink megvalósításánál már a tervezés során figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit. A most megkötött hitelszerződés a HelloParks és az Erste Bank között egy újabb állomása a magyar bankpiac egyik legnagyobb pénzintézete és a Futureal-csoport évtizedekre visszanyúló sikeres együttműködésének, és garancia arra, hogy segítségükkel terveinket a legmagasabb szinten tudjuk majd teljesíteni.” – nyilatkozta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

Az Erste Bank több mint 15 éves közös munkája a Futureal-csoporttal újabb mérföldkőhöz érkezett, külön öröm számunkra, hogy a vállalatcsoport új ipari-logisztikai üzletágának legelső finanszírozására az Erste Bankot választotta. A környezetvédelem és fenntarthatóság kiemelt prioritást élvez az Erste Csoporton belül, a tervezett beruházás finanszírozása BREEAM Excellent minősítésével pedig tökéletesen illeszkedik a bank ESG finanszírozási stratégiájába. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Futureal története legújabb fejezetének.” – emelte ki Salamon György, az Erste Bank Hungary Ingatlanfinanszírozási területének vezetője.

A maglódi megapark már elkészült, és a tervezett további négy, egyenként 20-45.000 m2 közötti alapterületű, modern kialakítású létesítményének közös jellemzője, hogy az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások révén szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait, az első épülethez hasonlóan az egyik legmagasabb szintet célozva. A fejlesztés során továbbá kiemelt szempont az élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, mely hosszú távú értéket teremt a partnerek részére. A bérlők kényelmét szolgálja majd a WELL Standard Mind és Community kritériumoknak megfelelően megvalósításra kerülő ParkCenter, mely rövid- és hosszútávra kibérelhető A kategóriás irodahelyiségekkel, HelloCafe-val, catering szolgáltatással is igénybe vehető konferenciatermekkel várja a munkavállalókat.

A HelloParks egyébiránt egy úgynevezett újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével, a HelloParks tehát ún. megaparkokat hoz létre. A cég a Futureal-csoport tagja, ami a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.

Raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

  Raktar.info