Új otthont vett Meryl Streep

Korunk egyik legcsodálatosabb színésznője hozzá méltó házat vásárolt a Pasadena melletti Foothillsen. A házon ugyan van mit csiszolni, de a lehetőségek páratlanok csakúgy, mint a panoráma.

Egy jól karbantartott, az 1950-es évek végén épült modern rezidencia cserélt gazdát majd 50 év óta először. Meryl Strepp és szobrász férje, Don Gummer esetében a jelek szerint az üzleti érzékkel sincs nagy gond, hiszen  az eredetileg 4,1 millió dolláros árból félmillió lealkudtak.

Amikor megérkezünk az ingatlanhoz, az első, ami megragadja a szemünk, az a csinos kocsibejáró, ami mellett fák állnak őrt hosszan. Majd elérünk a lenyűgöző, mégis rejtélyes rezidenciáig, melyet díjnyertes, de kevésbé ismert építészek, Whitney Smith és Wayne Williams építettek 1959-ben.

Pasadena egyik legdrágább utcájában, az Arroyo Seco folyó mellett vagyunk, kilátással a Colorado Street hídjára, amelyet sokan öngyilkosok hídjának ismernek. A több szárnnyal rendelkező, 287 m2-es ház kéthektáros területre épült, 3 hálószobája és három fürdőszobája van.

A tetőablakos előcsarnok kavicsmintás eredeti kővel van lerakva, amely mézszínű keményfa-padlóba megy át, ahogy a nappalival kombinált étkezőbe érünk, ahol a falak téglái különösen szép geometrikus mintázatba rendeződnek a dupla magas mennyezet alatt.

Hatalmas kandalló és kétoldalon üvegfalak határolják, amelyek csordultig töltik a szobát fénnyel. A konyha és a fürdőszobák retróhangulatúak, és valószínűleg teljes felújításra vagy cserére szorulnak. Egy folyosó vezet az egyik oldalon a háló és dolgozószobáig. A másik két hálószoba padlótól mennyezetig érő üvegablakokkal nyer világosságot.

A ház az utcáról nem látszik, hiszen a fák árnyékában húzódik meg, de a San Gabriel-hegyre csodálatos kilátás van. Tartozik hozzá egy stúdió és egy lagúna stílusú medence, amely eukaliptusz fákkal övezett. Tökéletes választás a 3 Oscar-díjas színésznő és képzőművész férje számára.

(Fotó: sothebyshomes.com)