Ez a vállalat újabb parkot vásárolt Olaszországban

Az IMMOFINANZ újabb kiskereskedelmi parkot vásárol Olaszországban, így tovább erősíti piacvezető pozícióját Európában.

Az IMMOFINANZ bővülési stratégiájának részeként tovább erősíti vezető szerepét Európa legnagyobb kiskereskedelmi park tulajdonosaként és üzemeltetőjeként. A STOP SHOP egységek számát 2024-ig szelektív akvizíciók és új megnyitások révén mintegy 40%-kal növeli és 140 helyszínre bővíti. Ennek során a vállalat Olaszországban 2024-ig 10 új STOP SHOP kiskereskedelmi parkot nyit. Az Udinében lévő kiskereskedelmi park megvásárlásával az IMMOFINANZ egy újabb fontos lépéssel erősíti jelenlétét az olasz piacon.

Irodát, raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!

Az IMMOFINANZ a 2021 második felében történő sikeres olasz piacra lépést követően újabb kiváló minőségű kiskereskedelmi parkot vásárol Északkelet-Olaszországban egy londoni magántőke-befektető cégtől.

Az Udinében található Terminal Nord kiskereskedelmi park 33 000 négyzetméter bérelhető területet foglal magában, összesen 36 üzlettel, így ez lesz a STOP SHOP portfólió eddigi legnagyobb kiskereskedelmi parkja. A várható éves bérleti díjbevétel körülbelül 5,6 millió euró.

“A STOP SHOP egységek a mindennapi kereslet, magas szintű vásárlási élmény és életstílus optimális kombinációját jelentik. A parkok a COVID-19 világjárvány idején válságtűrőnek bizonyultak, és egyaránt népszerűek maradtak a bérlők és a vásárlók körében. Ezért itt az ideje, hogy erre a meggyőző és sikeres platformra alapozva további piacokat fejlesszünk. Európa egyik legnagyobb piaca az olasz, erre komoly lehetőségeket kínál” – mondta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ igazgatótanácsának tagja.

Változatos bérlői összetétel több mint 33 000 négyzetméteren

A leendő STOP SHOP Udine kiváló helyen található, amely tömegközlekedéssel is megközelíthető. A vonzáskörzetben mintegy 300 000 ember él fél órányi vezetési távolságon belül.

A 2008-ban megnyitott kiskereskedelmi park a helyi és nemzetközi bérlők széles választékát kínálja. A népszerű Carrefour hipermarket a bérelhető területek 30%-át teszi ki, de szintén megtalálható itt a nemzetközi Decathlon, Euronics, Burger King, Douglas és a Takko cégek, valamint olyan olasz márkák, mint a Globo (divat) és a Dondi Salotti (bútor). 2021 január és októbere között közel 1,6 millió látogatót vonzott a bevásárlópark. Az átlagos le nem járt bérleti idő (WAULT) 7,7 év.

Irodát, raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!

Kulcsfontosságú zöld technológiák

Az IMMOFINANZ a magas fenntarthatósági normákat tartja szem előtt a kiskereskedelmi parkok építése és üzemeltetése során. A vállalat nettó nulla károsanyag-kibocsátás stratégiájának egyik fontos eleme a saját megújuló energiatermelés megvalósítása, így például a meglévő STOP SHOP kiskereskedelmi parkokra és az új helyszínek fejlesztéseire fotovoltaikus rendszereket telepít pl. az udinei ingatlanon is. Az elektromos töltőállomások bővítését, valamint az erőforrás-takarékos víz- és hulladékgazdálkodást szintén az egész csoportra kiterjedő intézkedésekkel összhangban fogják megvalósítani.

Nyereséges és válságálló eszközosztály

Tíz európai országban 100 STOP SHOP parkkal az IMMOFINANZ a régió vezető kiskereskedelmi szolgáltatója a vásárlók napi szükségletek kielégítésére vonatkozóan. A bevásárló parkok széles termékválasztékot és jó ár-érték arányt kínálnak. Ráadásul ez az eszközosztály válságállónak bizonyult, és az erős keresletnek köszönhetően kiváló hozamot termelt. Növekedési stratégiája részeként az IMMOFINANZ azt tervezi, hogy 2024-ig 140 helyszínre bővíti STOP SHOP portfólióját. Olaszország az egyik olyan ország, amelyre a vállalat ezen törekvése során összpontosít. Mivel a növekedési potenciál itt igen nagynak tekinthető, az IMMOFINANZ 2024-ig mintegy 250 millió eurót tervez befektetni a meglévő kiskereskedelmi parkok megvásárlásába és újak építésébe, így a terv szerint legalább tíz helyszínből álló STOP SHOP portfóliót hoz létre Olaszországban.

A jelenleg a portfólióban lévő STOP SHOP-ok kihasználtsága 99 %-os, a 2021. szeptember 30-i számlázott bérleti díjak alapján pedig 8,1%-os hozamot értek el. A legutóbbi akvizícióval együtt az IMMOFINANZ STOP SHOP portfóliója 100 kiskereskedelmi parkot (mint meglévő befektetést) foglal magában tíz országban: Szlovákia (16 STOP SHOP), Szlovénia (14), Magyarország (14), Szerbia (14), Ausztria (13), Csehország (12), Lengyelország (10), Horvátország (4), Olaszország (2) és Románia (1).

 

Irodát, raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!