Új tulajdonosa van a TriGranit-nak

A Revetas, a közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat bejelentette, hogy a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen sikeresen lezárta a TriGranit akvizícióját a TPG Real Estate-től, a nemzetközi magántulajdonú befektetési vállalat, a TPG ingatlancsoportjától. A felek a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A kiemelkedő minőségű 173,000 nm GLA területű eszközökből álló közép-európai TriGranit portfolió 100%-os bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három, minden engedéllyel rendelkező A-kategóriás fejlesztés alatt lévő (pipeline) irodaprojektből áll. A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. Két projekt, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása pedig a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával. Az irodaházak fejlesztését és építését a TriGranit folytatja a jövőben is a vállalattól megszokott legmagasabb irodaház-fejlesztési és kivitelezési elvárások mentén, és a fenntarthatóság és a zöld szempontok figyelembevételével.

A Revetas globális intézményi befektetők, nyugdíjpénztári és árupiaci alapok, valamint kiemelt ügyfelek számára kezel és fektet be tőkét. A vállalat elsősorban olyan jó elhelyezkedésű ingatlanpiaci-eszközökre fókuszál, melyek kiváló eszközkezeléssel és plusz tőkeinjekcióval értékgeneráló képességgel rendelkeznek. A Revetas elsősorban kereskedelmi ingatlanokra fókuszál, úgy mint irodaházak, bevásárlóközpontok, logisztikai parkok és lakóingatlanok. A vállalat 2012-es alapítása óta Eric Assimakopoulos ügyvezető és menedzsment csapatának vezetésével működik, akik több mint 16 éves tapasztalattal rendelkeznek a régióban. A társaság Londonban, Bécsben és Luxemburgban tart fenn irodát.