Pörög az irodabérbeadás a Cushman&Wakefieldnél

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó az idei évben, július végéig több, mint 48 000 négyzetméter irodaterületet adott bérbe Magyarországon. Csak ebben az időszakban a folyamatosan bővülő iroda bérbeadási csapat 40 tranzakciót zárt.

“Az év első fele és az eddigi nyári hónapok nagyon aktívak voltak számunkra. A két idei legnagyobb üzletkötésünk júliusban történt, az egyik a belvárosban, a másik a Pest központi alpiacon. Sok új piaci belépő vizsgálja jelenleg Budapestet, mely arra enged következtetni, hogy az év második fele is erős lehet. Nagyon büszke vagyok, a jelenleg 6 szakemberből álló irodabérbeadási csapatra, és remélem, hogy kitartó munkájukkal és elhivatottságukkal az év második felében is jelentős ügyleteket zárhatunk majd.” – mondta Szántó Tamara MRICS, Associate, a Cushman & Wakefield Budapest iroda bérbeadási vezetője.

Hegedűs Orsolya MRICS, Associate, a Cushman & Wakefield kutatási és tanácsadási osztályának vezetője hozzátette: “A bérlői aktivitás jelentős és tekintettel arra, hogy nagyon kevés új irodaterület várható 2017- hátralevő részében, a piac továbbra is a bérbeadóknak kedvez. Számításaink szerint a bérbeadás mértéke hasonló lesz a tavalyihoz, hiszen több nagy bérlő is aktívan keres a piacon. A legnagyobb tranzakciók általában elő-bérleti vagy új szerződések.”

A Cushman & Wakefield jelenlegi megbízásai között olyan épületek szerepelnek, mint a BudaPart projekt, a GTC White House, a Duna Tower, a Váci Greens, a GLL portfólio, a Krisztina Palace és sok más. A csapat bérbeadóknak, fejlesztőknek és bérlőknek ad tanácsot és 2016-ban a Construction and Investment Journal (CiJ) a legjobb bérbeadó ügynökségnek választotta Magyarországon.