Ebben a várban lakott Mel Gibson

Egészen érdekes házat, vagy inkább várat adott el az Oscar-díjas színész – a csupa kő, stukkó és fa malibui ingatlan igazi különlegesség. Ennek megfelelően az ára sem hétköznapi.

A közel 650 négyzetméteres házban öt háló- és négy fürdőszoba található, nem beszélve a vendégházról, valamint a szintén külön épületben lévő medencéről és edzőteremről.

A nem akármilyen házat még 2008-ban vette Mel Gibson az akkor még egy párnak számító David Duchovnytól és Téa Leonitól 11,5 millió dollárért, szóval a mostani 17,5 milliós eladási ár azt jelenti, hogy nem kötött rossz üzletet.

A 2,5 hektáros birtokon, egy őrzött kapu mögött fekvő ház külsejét meghazudtolva az 1990-es évek közepén épült, és ízlés dolga, hogy valakinek bejön-e – a magunk részéről az elcsodálkozás és a bámulás rendben van, hogy élnénk-e benne, az már más kérdés.

Odabent ugyanis nekünk kissé sok a zig és a zug, a kő és a fa nem lenne rossz, valahogy az egész mégis túlzottan eklektikus hatást kelt, és kicsit nehéz elképzelni benne magunkat.

A nappali hatalmas, a belőle nyíló étkező, valamint könyvtárszoba nem is rossz, csak éppen minden pillanatban azt várja az ember, hogy valamelyik sarokból előbukkan egy páncélos lovag karddal a kezében. A ház persze tele van kandallókkal, két hálószobában és a hálólakosztályban is akad belőlük.

Érdekes egyébként, hogy a vevő nem csak az ingatlanhoz jut hozzá, hanem tagságit is vehet a szuperexkluzív La Costa Beach and Tennis Clubba, ami túl azon, hogy 100 ezer dollár, nem is mindenki számára elérhető.

(Fotó: compass.com)