OTP-kézbe került a West End Business Center

A hazai piac egyik legnagyobb befektetési alapja egy három tagú konzorciumtól megvásárolta a Váci út elején található West End Business Center irodaházat (WEBC). A tranzakciót követően az OTP Ingatlanbefektetési Alap ingatlanvagyonának nettó eszközértéke júniusban átlépte a 180 milliárd forintot.

Idén július 31-én az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvásárolta a West End bevásárlóközponttal szemben található West End Business Center irodaházat egy konzorciumtól, melynek tagjai a Morgan Stanley Real Estate Investing, CC Real és a WING magyar ingatlanfejlesztő. A most megvásárolt WEBC irodakomplexum több mint 26 ezer négyzetméternyi kiadható irodaterülettel, ezer négyzetméter feletti üzlethelyiséggel és egy kétszintes teremgarázzsal rendelkezik. Az épület befektetői vonzerejét a belvárosi elhelyezkedés mellett növeli, hogy stabil, nemzetközi hátterű bérlőállománnyal rendelkezik.

A magyar magántulajdonú WING Zrt. az elmúlt időszakban az ingatlan működésében résztulajdonosként és vagyonkezelőként is részt vett. A dolgozói komfort növelése és a bérlői elégedettség további erősítése érdekében elkezdődött az irodaház felújítása. Eddig két belső udvart és a kerék pártárolókat építették át, átalakult a növényzet, valamint kialakítottak öltözőket és zuhanyzókat is. A megállapodás értelmében a tranzakciót követően a WING folytatja az épület korszerűsítését, 2018 év végére befejeződik a liftek cseréje is.

A mostani tranzakció része volt az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfólió fejlesztési stratégiájának, melynek keretében kifejezetten A kategóriás ingatlanokkal bővítik az immáron több, mint 180 milliárd forint nettó eszközértékű befektetési alap portfólióját. A hazai ingatlanok mellett az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a környező országokban is vizsgálja a befektetési lehetőségeket.

A tranzakció kapcsán Barna Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő számára az igazi vonzerőt a jó lokáció, a korszerű épület, a kedvező bérbeadottság és a jó bérlői mix jelenti. Tehát ha ezeknek a feltételeknek megfelel egy ingatlan, az biztosan felkelti az érdeklődésünket. Ezzel párhuzamosan külföldi terjeszkedésben is gondolkozunk. A környező országok közül elsősorban azok jönnek szóba, ahol az OTP csoport már jelen van és rendelkezik helyi piacismerettel, ami a lehetséges kockázatokat jelentősen csökkenti. Szerencsére a befektetők továbbra is jelentős érdeklődést mutatnak ingatlanalapjaink iránt, így a kellő likviditás is rendelkezésre áll, hogy tovább növekedhessünk.”

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap ingatlanvagyona a korábbi akvizícióknak köszönhetően tovább nőtt, és a folyamatban lévő fejlesztések is várhatóan pozitív hatással lesznek rá. Emellett erős a lakossági valamint intézményi befektetők érdeklődése, így megfelelő mennyiségű likvid eszköz áll rendelkezésre a portfólió további fejlesztésére.