Bel-budai irodaházat vett a ConvergenCE

A kereskedelmi ingatlanok fejlesztésével foglalkozó ConvergenCE megvásárolta az Immofinanz-tól a Budapest II. kerület Horvát utcában található Central Business Center irodaházat.

Az épület rendkívül jó elhelyezkedésű, 10.000 m2 irodaterülettel, 156 férőhelyes mélygarázzsal rendelkezik, ezen kívül 800 m2-es belső udvara és saját étterme is van. Az 1990-es évek vitathatatlanul legjobb épülete, melyet 2015-ben újítottak fel, a ConvergenCE véleménye szerint készen áll egy újabb jelentős fejlesztésre.

Zeley Csaba, a ConvergenCE vagyonkezelési igazgatója elmondta: „Sok évvel ezelőtt ebben az irodaházban kezdtem a karrieremet, ezért is áll olyan közel a szívemhez. Jól ismerem az épületet, és mind elhelyezkedése, mind adottságai alkalmassá teszik arra, hogy a mai igények szerinti korszerű, sikeres irodaházzá váljon a jövőben. Terveink között szerepel a közös területek, kiszolgálóhelyiségek újragondolása, az üzemeltetési gyakorlat hatékonyabbá tétele, valamint az épület új identitásának kialakítása”.

2015 óta ez a ConvergenCE ötödik ingatlan-befektetése a mérföldkőnek számító Kálvin Square, a CityZen irodaházak és legújabban az Árpád Office Center után. „A fejlesztők egyre jobban kiszorulnak Budapest belvárosából, mivel az alkalmas központi fejlesztési területek már hiányoznak innen; úgy gondoljuk, jelenleg ideális az időzítés újra befektetni a belváros legjobb elhelyezkedésű régebbi irodaépületeibe” – fejtette ki Zeley Csaba a vásárlás indokaként.