Dübörgő balatoni beruházások – Luxus apartmanpark épült a déli parton

A BL Yachtklub a Balaton déli partján a CIB Ingatlanlízing Zrt. fejlesztésében megvalósul beruházás. A Balatonlelle központjában található, közvetlen vízparti komplexum egy megközelítőleg 16 ezer m˛-es területen felépülő ingatlanegyüttes, amely 153 lakásból álló, magas színvonalú apartmanparkot, exkluzív yachtklubot és vitorláskikötőt foglal magába.

A Balaton-parti óriásberuházás a CIB Bank-csoport tagjaként működő CIB Ingatlanlízing Zrt. finanszírozásával valósult meg; a saját fejlesztésű beruházásban a lízingcég befektetőként vett részt. A balatonlellei projekt különlegessége tehát, hogy a kivitelezés (fejlesztés) és a finanszírozás egy kézben összpontosult.

Az apartmanpark egy főépületből és 17 villaépületből áll. Az építkezés során felhasznált anyagok a legmagasabb minőséget képviselik, a nyaralók tervezésénél és építésénél fontos szempont volt, hogy ne a megszokott építészeti sablonok érvényesüljenek. A fiatal tervezők ötletpályázaton nyerték el a tervezési lehetőséget.

A lakások mindegyike nagyméretű erkéllyel rendelkezik, melyek mind a Balatonra néznek. Az apartmanegyütteshez saját, homokos strandterület is tarozik, ahol medencék várják a nyaralókat.

A vitorláskikötő 160 hajónak biztosít helyet, és természetesen a hajózáshoz nélkülözhetetlen szolgáltatások is megtalálhatók itt, mint például hajószerviz, műhely, raktár.

Az yachtklub egyéb szolgáltatásokat is nyújt, így többek között étterem, klubszoba, squash pálya, szauna, gőzkabin, fitneszterem, masszázs, bár és vendég apartmanok várják a látogatókat.

“Fontosnak tartottuk, hogy a beruházás tükrözze a Balaton egyedülálló adottságait, ezért nem a lakások minél olcsóbb kivitelezésére, hanem a tökéletes minőségre koncentráltunk. A különleges építészeti megoldásoknak és a kivételes színvonalú kivitelezésnek köszönhetően egy igazán egyedi környezet bontakozik ki a Balaton déli partján. A telek választása során a Balaton-part közelsége mellett fontos tényező volt a zöld terület nagysága is. A telek elhelyezkedése és a hatalmas fenyőfák, valamint a modern lakások, és a szolgáltatások köre tökéletes helyszínt biztosít azoknak, akik a kényelmet, a magas minőséget, illetve a nyugodt, zöld környezetet részesítik előnyben a nyaralásuk során” – mondta el Nagyné Vas Éva, a CIB Ingatlanlízing Projektfinanszírozási üzletágának vezetője és egyben a beruházás irányítója.