Elkészült a Mester Park első épülete

Elkészült a nagyszabású fővárosi ingatlanfejlesztés első épülete, első bérlői a júliusi átadást követően elfoglalhatják bérleményeiket. Az új, elsőosztályú épület 12 ezer négyzetméternyi bérelhető területet tartalmaz.

A Mester Park a dinamikusan fejlődő IX. kerületben, a Soroksári út mellett helyezkedik el és kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik (23-as, 54-es, 103-as autóbuszok, 1-es, 2-es, 24-es, 30-as és 30 A jelzésű villamosok és a 3-as metró. Gépkocsival a belváros 5-10 perc alatt elérhető, az elhelyezkedés további előnye az autópályák egyszerű elérhetősége.

Mindezek ellenére, a Mester Park nem csupán egy újabb irodafejlesztés a fővárosban. Elsőosztályú irodák mellett raktározási lehetőségeket is biztosít és ez a kombináció egyedülálló egy belvároshoz közel eső helyszínen. E két funkció együttes bérlése kiemelten előnyös első sorban az ipari tevékenységet folytató cégek számára, amelyek számtalan iroda és logisztikai park közül válogathatnak Budapesten és környezetében, de nehezen találnak olyan megoldást, amely mindkét funkciót egyben kínálja.

Az új, 12 ezer m2-es épület földszintje 4.000 m2 raktárterületet kínál, 6 méteres belmagassággal. A raktárterületek 200 m2-től bérelhetők. Összesen 8.000 m2 elsőosztályú, légkondicionált irodaterület áll rendelkezésre a felsőbb szinteken, a legkisebb bérelhető egység 150 m2. Az épület mellett egy 300 férőhelyes szabadtéri parkoló is várja bérlőit.

A Mester Park első bérlői ismert nemzetközi vállalatok. A Johnson Controls egy globális kiterjedésű, épületgépészettel kapcsolatos eszközöket, elsősorban hűtő- és fűtő berendezéseket, tűzbiztonsági és biztonsági rendszereket forgalmazó cég. Az Aldes egy francia cégcsoport, amely levegő keringetési rendszereket forgalmaz. Célkitűzése az épületen belüli levegő minőségének javítása. Mindkét cég iroda és raktárterületet bérel a házban, ezen felül az Aldes bemutatótermet is kialakít az épületben.

A napokban elkezdődött a Mester Park második épületének előkészítése. Az ütemezés szerint 2007 év végén az építkezés elkezdődik és várhatóan 18 hónapot vesz igénybe. Hosszú távon, a Mester Park ingatlanfejelesztés keretében további épületek készülnek, és a fejlesztés befejeztével a parkban összesen mintegy 250.000 négyzetméternyi bérelhető terület lesz.

A Mester Parkot kizárólagos megbízás keretében a CPB Hungária Kft adja bérbe. A cég a kiterjedt Közép-Kelet Európai hálózattal rendelkező CPB Csoportnak (kirendeltségek Budapesten, Pozsonyban, Prágában, Varsóban és Bukarestben), egyben Ausztria legnagyobb ingatlanügynökségének tagja. A CPB Hungária iroda portfoliojának további elemei egyebek között a Szépvölgyi Business Park, a Central Business Center, a greenpoint 7, a Xenter 13 és a most épülő Haller Gardens.