Nehéz gazdasági helyzet ide vagy oda, sok munkavállaló még mindig ragaszkodik a home office-hoz

A pandémia ideje alatt a munkavállalók könnyen kiharcolták, hogy home office-ban dolgozhassanak, most pedig annak dacára, hogy sok munkáltató kirúgással fenyeget, még mindig foggal körömmel ragaszkodnak hozzá, hogy ezt a jogukat legalább részben, hibrid munkavégzés keretében megtarthassák. 

A keresett szakmákban dolgozók és a fiatalok legalábbis bizonyosan. Ők azok, akik nem félnek attól, ha egyik napról a másikra új állás után kell nézniük, mert érzik, hogy viszonylag könnyen találnak másik munkahelyet.

Bár a munkáltatók tudják, hogy a megélhetési költségek növekedésének okán és a bizonytalan gazdasági helyzet miatt vissza tudják parancsolni az irodákba azokat, akiknek gyerekeik vannak, vagy az idősebbeket, akik már nehezen találnának új munkahelyet, a fiatalokkal és azokkal a szakemberekkel szemben, akik után két kézzel kapkodnak, nem fognak csatát nyerni ezen a téren. Ezért jobb, ha felkészülnek, és számolnak azzal, hogy a home office és a hibrid munkavégzés részben legalábbis, de most már örökre velünk marad. 

 

Így a cégeknek és az ingatlanfejlesztőknek is be kell látniuk, hogy egyre nagyobb szükség lesz rugalmas irodaterekre, amelyeknek elsődleges funkciója a kapcsolatépítés és a közös ötletelés.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

Egyelőre azonban az a probléma, hogy bár rendelkezésre álló, üres irodaterületek vannak (az üresedési ráta 2023 második negyedévében már 12,6%-on állt), azok minőségüket tekintve nem felelnek meg a bérlők elvárásainak és az ESG irányelveknek sem. 

Hatalmas feladat áll tehát az ingatlanfejlesztők előtt, hogy új, korszerű irodaházakat építsenek és a meglévő irodaházakat is megfelelőképpen, mind energiahatékonyság, mind rugalmasság szempontjából fejlesszék.

Ehhez pedig nem mindegy az sem, hogy milyen platformokon hirdetik kiadó irodaterületeiket. A hatékony bérbeadáshoz érdemes egy olyan megbízható partnert választani, mint amilyen a megújult irodahaz.info.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!