Új applikációhoz csatlakozott a Diófa Ingatlankezelő

A Route4U szolgáltatást Magyarországon már több mint háromezren veszik igénybe, de az Egyesült Királyságban, Írországban és Franciaországban is egyre népszerűbb. Lényege, hogy a kerekesszékkel, babakocsival vagy bármely egyéb „guruló járművel” közlekedők A-ból B pontba való eljutását könnyebbé tegye: a gyalogátkelőhelyek adatainak feldolgozásával, személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít az applikációt letöltők számára. A budapesti felhasználók több mint fele olyan mozgássérült, aki kerekesszékkel közlekedik, egytizedük babakocsival szállítja gyermekét, a fennmaradó 36% pedig önkéntes alapon segít azzal, hogy adatokat gyűjt az applikáció számára.

A Diófa Ingatlankezelő Kft., amely a Diófa Alapkezelő Zrt. által vagyonkezelt 280 000 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező ingatlan portfólió-állomány napi ingatlankezelésért felel, amellett, hogy folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten, mindenki számára biztosítsa az épületek megközelíthetőségét.

„Annak ellenére, hogy a cégünk kezelésében lévő kereskedelmi ingatlanok mindegyike akadálymentesített, kötelességünknek tartjuk, hogy ezen épületek mikrokörnyezetét felmérve, a megközelíthetőségüket is könnyebbé tegyük. Emellett az is fontos számunkra, hogy a Route4U által készített teljes felülvizsgálatok segítségével az épületek belső kényelmi szempontjain javíthassunk. Első ingatlankezelőként csatlakoztunk az applikációhoz, de bízunk benne, hogy hazánkban egyre többen követik majd a példánkat – mondta az ingatlankezelő missziójáról Várnai Máriusz, a Diófa Ingatlankezelő Kft. ügyvezető-igazgatója.

A folyamatosan frissülő térképen mostanra már több mint egymillió hely megtalálható. Legújabb felméréseik szerint Magyarországon az épületek 67%-a nem rendelkezik akadálymentesített mosdóval, és csupán nagyságrendileg 44 százalékukba lehet bejutni kényelmesen, akadálymentesített bejáratokon keresztül. A vizsgált helyszínek közül általánosságban a benzinkutak és szállodák a legfelkészültebbek, míg az éttermek és kávézók kisebb arányban biztosítanak akadálymentes bejutást az arra rászorulók számára. Az alkalmazás célja egyrészt, hogy a városvezetők számára hasznos információkat szolgáltasson, másrészt, hogy a többezer-kilométernyi, akadálymentesség szempontjából felmért járda-adatbázisa segítségével megtalálja a legideálisabb útvonalat a „guruló járművel” közlekedők számára.

 „A Route4U célja elsősorban az, hogy a járdahálózatok állapotáról pontos képet adjon, és ezáltal megkönnyítse a mozgáskorlátozottak közlekedését, de emellett a városvezetők és a közlekedésszervezés irányítói számára is hasznos információkat szolgáltat. A cég által készített elemzések hozzájárulnak az infrastruktúra hatékonyabb fejlesztéséhez. Nagyon örülünk, hogy a Diófa, első ingatlankezelőként hozzájárul ehhez, valamint, hogy teljes budapesti adatbázisával még hatékonyabbá teszi az alkalmazást.” – nyilatkozta Székely Tamás, a Route4U egyik alapítója.