Még több területet kezelhet a CBRE

A CBRE 2018 első hónapjaiban tíz további ingatlan (logisztikai és bevásárlóközpontok, valamint egy irodaház) kezelését nyerte el, így a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadójának budapesti irodája már közel 600 ezer négyzetméternyi portfolió kezelését végzi Magyarországon.

Az idei évben is tovább bővült a CBRE kezelésében álló kereskedelmi portfolió: Közép- és Kelet-Európa egyik vezető ingatlanbefektetője, a CPI Property Group, egy magyar ingatlanalap valamint egy nemzetközi vagyonkezelő mind-mind a CBRE-t választották összesen 6 logisztikai ingatlan, a dunakeszi és soroksári BuyWay kiskereskedelmi központok, a budapesti Europeum bevásárlóközpont, illetve egy budapesti irodaház kezelésére. A 2018 első hónapjaiban elnyert, közel 200 ezer négyzetméternyi ingatlannal együtt a CBRE már közel 600 ezer négyzetméternyi kereskedelmi ingatlan kezelését végzi Magyarországon.

„Örülünk, hogy a Campona és a Pólus Center után újabb kiskereskedelmi ingatlanokat bízhatunk a CBRE kezelésébe, így növekvő ingatlanportfoliónk működtetése hatékony és professzionális módon történhet.” – mondta Gereben Mátyás, MRICS a CPI Hungary country managere.

A magyar kereskedelmi ingatlanpiacon 2017 újabb rekordévet hozott a közel 1,78 milliárd eurós forgalmával, amiből 36 százalékos piaci részesedést tudnak magukénak a magyar ingatlanalapok. Ez köszönhető annak, hogy a hazai befektetők érdemben növelték az átlagos tranzakcióméretüket, azaz egyre nagyobb értékű ingatlanokba fektetik ügyfeleik pénzét. Közép-Európában a magyar befektetési piac nőtt a legdinamikusabban a mélypontnak számító 2012 óta – mintegy évi 70%-kal, szemben a régió évi 26%-os bővülésével.

Kákosy Zsolt MRICS, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési igazgatója szerint „remek visszajelzés szakértelmünk és korábbi tapasztalataink elismerésére, hogy partnereink újabb ingatlanjait ezentúl a CBRE kezeli. Munkatársaink és a CBRE nemzetközi hálózatának közös tudása garancia arra, hogy az ipari ingatlanok, bevásárlóközpontok és irodaházak szakértő kezekben lesznek.”