A Duna House sikeresen átvészelte a válságot

A múlt év negyedik negyedévére a Duna House Group maga mögött hagyta a COVID-válságot – derül ki a cég friss közlséből. A harmadik negyedévre rekordokat elérő, és a negyedik negyedévben is éves szinten 13%-ot bővülő ingatlanközvetítés mellett az év végére a hitelközvetítés is új rekordokat döntött 34%-os növekedéssel.

A 2020. év egészében megmutatkozott a cégcsoport üzletágaiban rejlő diverzifikáció, az utolsó negyedévben pedig a külföldi terjeszkedésben rejlő húzóerő: a lengyel és cseh tevékenységek minden üzleti szegmensben történelmi rekord volumeneket értek el a negyedév során.

Magyarországon a lakóingatlan piac a tavalyi szinteken kezdte az évet, majd a COVID-19 járvány kapcsán hozott kijárási korlátozások hatására drasztikusan visszaesett a forgalom március második felében, a hónap utolsó hetében 67%-os zuhanást produkálva év/év alapon. A volumenek május végére zártak vissza a korábbi szintekre.

A Csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,0 milliárd forintos jutalékvolument elérve már 9%-os növekedésről tud beszámolni 2020. negyedik negyedévében 2019. azonos időszakához képest. A saját irodák volumene 28%-kal elmarad a tavalyi év negyedik negyedévétől. A hitelezés kirobbanó formában fejezte be az évet, 23,0 milliárd forintos negyedéves volumennel új rekordot érve el.

Lengyelországban erős organikus növekedési fázisban érte a Csoportot a COVID-19, így bár a megszorítások pár nappal hamarabb kezdődtek, mint Magyarországon, a volumenek mégis kisebb mértékben csökkentek a második negyedév során év/év összehasonlításban.

Az év harmadik negyedévében tapasztalható visszapattanást követően a negyedik negyedévben ismét új csúcsot értek el a lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 28%-kal meghaladva az egy évvel korábbi szinteket. A lengyel saját irodák teljesítménye is tovább tudott növekedni, 11%-kal felülmúlva a 2019. negyedik negyedévét.

Hitelezésben a 2020. harmadik negyedévi lokális mélyponthoz képest közel 10 milliárd forinttal bővülve 49,2 milliárd forint új rekord hitelvolumen közvetítésével 58%-kal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban.

A Cégcsoport két nagy piaca mellett kiemelkedő volt a cseh üzletágak teljesítménye is, kétszámjegyű növekedéssel új csúcsokat érve el franchise és sajátirodás ingatlanközvetítésben is.

További részletek:

https://www.bet.hu/site/newkib/hu/2021.01./A_Duna_House_Group_negyedeves_meroszamainak_kozzetetele_2020_Q4__128510645

A Társaság a jövő héten a közgyűlésén dönt többek között a részvényenkénti 13,1 Ft osztalékfizetésről. A közgyűlési előterjesztések elérhetőek a fenti linken.