Lakást venne vagy eladna? Az internet lesz a legjobb barátja!

És most nemcsak az ingatlanhirdetési portálokra gondolunk. Hiszen az ma már mindenki számára egyértelmű, hogy ha eladná lakását, nem egy hirdetőoszlopra tűzi ki rajzszöggel a hirdetést, vagy nem a nyomtatott sajtóban adja fel, és aki lakást keres, az sem egy hirdetőújságban keresgél.

Az eladó lakások hirdetési felületét, ma már egyértelműen az olyan hirdető oldalak jelentik, mint az Otthontérkép vagy az Ingatlantájoló, de ezeken kívül még rengeteg olyan online felület vagy alkalmazás létezik, amely így vagy úgy segítheti ingatlanunk eladását vagy a lakáskeresést. Ezeket vesszük most sorra.

Közösségi oldalak

Az bizonyára mindenkinek eszébe jut, hogy eladó lakását a Facebookon vagy más közösségi oldalakon is hirdesse. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy hogy használjuk otthonunk hirdetésére a közösségi oldalakat, és bizony nemcsak az eladók, hanem a lakáskeresők is sokféleképpen kihasználhatják a Facebook előnyeit.

Felújított panellakás gyönyörű képekkel Zuglóban

Még több képért kattintson a fotóra!

A Facebook hirdetések esetében például fontos tudnunk, hogy a Facebook sokkal több emberhez eljuttatja azokat a posztokat, amelyekhez kép is tartozik, így nemcsak az ingatlanos portálokon feladott hirdetéseknél, hanem az itt megosztott hirdetéseknél is fontos, hogy kiváló minőségű képet töltsünk fel a hirdetéshez. Ugyanakkor a Facebook a képes posztoknál is előrébb helyezi a videós posztokat, így nem árt inkább egy videós hirdetést megosztani.

Így használhatjuk az Instagramot!

S ha már videós megosztásoknál tartunk, akkor az Instagram lehet a segítségünkre, hisz mivel mással készíthetnénk profi timelapse videót otthonunkról, mint az Instagram Hyperlapse alkalmazásával. Ez az applikáció ugyanis nemcsak felpörgeti a lakásról készített több perces videónkat (amit egyébként hosszúsága miatt nem biztos, hogy mindenki végignézne), de még csak a mobilunkat sem kell rögzítenünk hozzá, mert kiegyengeti az emberi kéz mozgását.

Szép képek egy szép lakásról a XII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Mire jók a közösségi oldalak annak, aki lakást keres?

Mint tudjuk, új otthonunk kiválasztásánál a lokáció a legfontosabb, a közösségi oldalak pedig remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy környéket megismerjünk. A Facebook keresőjébe bármely település vagy városrész nevét beírva, minden bizonnyal kiderül, hogy az adott környéknek már van saját csoportja, ahol rengeteg információt találhatunk a lakókörnyezetről.

De a Twitter részletes keresője is nagyon jó arra, hogy többet tudjunk meg egy-egy környékről, illetve érdemes használni a Facebook egyik legújabb mobilapplikációját, a City Guide-ot is. Igaz, ez az alkalmazás elsősorban turistáknak készült, arra is jó, hogy egy környéket jobban megismerjünk. Különösen, hogy nemcsak a turisták, hanem a lakók által legkedveltebb helyeket is felsorolja az adott környéken.

Google Street View

A Google Utcakép is egy nagyon jó fejlesztés a Google részéről, és sokat segíthet azoknak, akik lakást keresnek, és egy környéket szeretnének virtuálisan bejárni. Egyetlen hátránya, hogy a fejlesztés magyarországi bevezetése óta (2013), nem járták végig újra az utcákat a Google munkatársai, így minden utcáról 2013-2014-es képeket láthatunk.

 

Ezzel ellentétben az Otthontérkép térképszelvényein lehet, hogy nem látunk utcaképet, de friss adatokat találunk a lakásárakról, a zöld területekről, a bűnözésről, vagy arról, mennyire családbarát egy környék.

Applikációk alaprajz készítéshez

A sikeres lakáshirdetéshez a jó minőségű képeken kívül elengedhetetlen egy méretarányos alaprajz is. Ha nem akarunk rajzolgatással és méricskéléssel bajlódni, akkor nekünk találták ki a MagicPlan applikációt, amellyel a lakást egyszerűen mobilunkkal körbevideózva készíthetünk alaprajzot. Ha pedig egy 3D-s modellt is szeretnénk otthonunkról, könnyedén elkészíthetjük a Sweet Home 3D applikáció segítségével.

Gyönyörű lakás profi 3D-s alaprajzokkal Alsórákoson


Még több képért kattintson a fotóra!