Beköltöznél a Walt Disney vezérének lakásába?

A Walt Disney vezérigazgatója ház méretű lakást adott el a New York-i 5. sugárúton, méghozzá nem kevés pénzért. Így aztán Stephen Kingnek új szomszédjai lesznek.

A Walt Disney nagyhatalmú vezérigazgatója, Bob Iger nemrég írta alá új szerződését a médiavállalattal, ami 2021-ig biztosítja számára a luxusfizetést. Párjával, a veterán televíziós újságíró Willow Bay-jel hat hónap alatt adták el a híres New York-i Fifth Avenue-n álló társasházban lévő hatalmas apartmanjukat 18,75 millió dollárért. A vevők a hírek szerint egy ingatlanügynökség tulajdonosai.

Arról nincs adat, mikor és mennyiért vette a lakást Bob Iger és Willow Bay. Az ingatlan egy teljes szintet foglal el, a Central Parkra néz (15 méter hosszú elsőrangú kilátással a híres parkra), 4 háló- és 5 fürdőszobája van.

A ház előcsarnokából saját lift visz a lakás fényes, intarziás, halszálkás keményfával burkolt bejárati galériájához, amely az elegáns nappali és étkezőhelyiségekhez vezet. Ezek hatalmas ablakai néznek a parkra és egy szép kandalló is helyet kapott a nappaliban.

A galériáról nyílik a padlótól mennyezetig könyvespolcos dolgozószoba is. A lakáshoz cselédszoba, ablakos mosókonyha, szigettel és étkezővel ellátott konyha is tartozik.

A konyha egyébként frissen felújított, fényes fekete munkalapokkal, csillogó, fehér konyhaszekrényekkel, márvány csempével és rozsdamentes acél konyhagépekkel.

A három egyszerű hálószoba mellett a negyedik valójában egy többszobás lakosztály. Külön nappalija, edzőterme, két fürdőszobája és egy akkora gardróbja van, ami nagyobb sok manhattani hálószobánál. A hálóban kandalló is van.

A hatalmas, elképesztően flancos emeletes társasház neo-reneszánsz stílusban épült mészkőből. Emery Roth tervezte, 1925-ben készült el. Stephen Kingnek, a híres horrorszerzőnek is van itt lakása.

(Fotó: stribling.com)