Milyen lesz a jövő irodája? Szerinted!?

Végre kiderül, mennyire igazak a Z vagy alfa-generációs általánosságok, milyen legyen a jövő irodája – elindul ugyanis „A Te irodád!” kérdőív. Azaz átfogó kutatás kezdődik arról, hogy melyik is az irodai dolgozók őszinte, tényleges és valós igényei a munkahelyükkel kapcsolatban. 

Az igen magas szintű irodabútorairól ismert Kinnarps és főként a szolgáltatóközpontok (SSC-k) álláskeresésében segítő SSC Heroes online szolgáltató átfogó felmérést készít a jövő irodája témakörében. „A Te irodád!” projekt keretében. Céljuk, hogy egy átfogó kutatás segítségével végre lerántsák a leplet az irodai dolgozók valós igényeiről.
Mik is pontosan a fiatal, Z vagy alfa-generációs dolgozók igényei egy irodai munkahely esetén? Ergonomikus bútorok, szuper-fancy irodaterek, környezetbarát megoldások? Vajon tényleg ezek a legfontosabb szempontok egy ígéretes fiatal jelölt megtartásához? Hamarosan kiderül!

A felmérés terve onnan jött, hogy rengeteg SSC és egyéb nagyvállalat küzd súlyos munkaerőhiánnyal. A HR osztályok és a toborzók (recruiterek) nap mint nap megtapasztalják, hogy a tehetségek bevonzása, majd később megtartása egy igazán nagy kihívás. A mai magyar munkaerőpiacon bizony kemény harcok folynak a legjobb szakemberek, és a frissen végzett, nyelveket beszélő fiatalok megszerzéséért. A folyamatnak pedig egy kiemelkedően fontos része az iroda kialakítása, vagyis az office branding.

A szervezők úgy látják: ahelyett, hogy sötétben tapogatóznánk a „csocsóasztal utáni dimenzióban” itt az ideje, hogy fényt derítsünk rá, vajon mi motiválja az iroda emberét. Valós problémákra szeretnénk választ adni, és ennek pedig nincs jobb módja, mint megkérdezni az érintetteket. „A Te irodád!” kezdeményezésnek pedig éppen ez a célja. Olyan praktikus kérdésekre is keresik a választ, hogy a stabil és nyitott vállalati kultúrán túl milyen gyakorlati dolgokra van szüksége az iroda emberének.
A kérdőív kitöltésére egy kis játék ösztönzi a célközönséget, a kitöltők között értékes ajándékok találnak gazdára, egy szerencsés nyertes pedig egy valódi álomirodát kaphat az otthonába, gombnyomásra emelhető asztallal és ergonomikus székkel.

A kampány zárásaként az eredményeket nyilvánosságra hozzák az SSC Heroes szervezésében megvalósuló Next Generation Shared Services Day keretein belül.