Luxemburgi céghez került az Eiffel Palace irodaház

A luxemburgi székhelyű Corpus Sireo Real Estate befektetési alap – 5 százalék körüli hozammal számolva – 53,8 millió euróért megvásárolta a Magyar Nemzeti Banktól az Eiffel Palace irodaházat. Az ügyleten közel 20 százalékos hasznot ért el az MNB, amely 2014-ben 45,3 millió euróért vette iz ingatlant 6,5 százalék körüli hozammal. 

Az irodaházat a Horizon Development fejlesztette. A Pesti Hírlap és a Légrády (majd Zrínyi) Nyomda egykori székháza neves műemlékvédelmi, fenntarthatósági, ingatlanfejlesztési, építészeti és kivitelezési versenyeken bizonyult Közép-és Kelet-Európa, valamint a világ legjobb épületének, 2013 és 2015 között összesen 18 díjat begyűjtve.

Az irodaházat röviddel 2014-es átadása után teljesen megtöltötték hazai és nemzetközi cégekkel. A hosszútávú szerződések révén magas hozamú, értékes befektetési termékként cserélt gazdát  még ugyanebben az évben. A mostani tranzakciót követően kijelenthető, hogy az Eiffel Palace a hazai irodaházakkal történő összehasonlításban minden idők legmagasabb hozamát biztosítja mindenkori tulajdonosának.

Kovács Attila, a Horizon Development ügyvezető partnere hangsúlyozta: “Tökéletes pénzügyi visszaigazolás és szakmai visszajelzés, hogy a Magyar Nemzeti Bank három év elteltével ilyen magas haszonnal tudta újraértékesíteni az irodaházat.”