Ez az ingatlanos csapat már jobban teljesít, mint válság előtt!

A válság már a múlté? Az osztrák IMMOFINANZ ingatlanfejlesztő és üzemeltető cégcsoport (irodaházak és STOP SHOP-ok üzemeltetője nálunk és főként a régiónkban) pár órája közzétette első három egyedévének adatait, egyes mutatókban jobbat mint a válság előtt.

Az IMMOFINANZ ingatlanfejlesztő és üzemeltető cégcsoport kiemelkedő teljesítményt ért el 2021 első három negyedévében, mert a működési és a nettó eredmény egyértelműen meghaladja a válság előtti szintet!

• Erős csoportszintű eredmények, 295,7 millió euró nettó nyereség

• A sikeres válságkezelésnek köszönhetően a működési eredmény mintegy 60%-kal, 180,4 millió euróra nőtt

• A bárbeadottsági szint továbbra is magas, 94,1%

• A vállalat egy részvényre jutó nettó eszközértéke (EPRA NTA) több mint 10%-kal, 30,8 euróra emelkedett

• A 2022-re tervezett portfólióbővülés mintegy 6 milliárd euró

• A 2022-re prognosztizált adózás előtti FFO1 cash flow értéke több mint 135 millió euró – az osztalékfizetés megcélzott szintje az FFO1 kb. 70%-a

2021. I-III. negyedév eredményei MAGYARORSZÁGON

Az IMMOFINANZ magyarországi ingatlanjai a társaság teljes portfóliójának 9 %-át teszik ki. A 23 ingatlan könyv szerinti összértéke 453,1 millió euró. Az elkészült beruházások portfóliója 5 irodaépületből (a teljes irodaportfólió 6,2%-a) és 14 kiskereskedelmi célú ingatlanból (a teljes kiskereskedelmi portfólió 11,5%-a) áll. A magyarországi portfólió bérbeadottsági mutatója 97,2%.

Az eredményről (angol nyelven) bővebben  itt olvashatnak:

https://immofinanz.com/en/news/immofinanz-with-top-performance-in-q1-3-2021-results-of-operations-and-net-profit-clearly-above-pre-crisis-level