Az MCAP Global Finance megvásárolta a Népliget Centert

Az New York-i központú Marathon Asset Management londoni leányvállalata, az MCAP Global Finance (UK) LLP megvásárolta a Népliget Center irodaházat, nyilvánosságra nem hozott áron. A vételi ügylet során a vevő tanácsadója a Lodge & Partners volt, amely a továbbiakban az épület vagyonkezelője lesz.
A Népliget Center Budapest stratégiai lokációjában, a belvárosból a repülőtérre vezető útvonalon, a Népliget metróállomás mellett található és 28 300 négyzetméteren kínál „A” kategóriás irodákat, mindemellett 450 parkolóhellyel rendelkezik. A jelenlegi bérlők között található többek között az Ericsson, a DHL, a Philips és a Magyar Államvasutak is.
 
„Örömünkre szolgál, hogy megvásároltuk a Népliget Centert, amely első ingatlanunk Magyarországon, egyben Közép-Kelet-Európában. Ez egy kitűnő irodaház, jó fundamentumokkal, köztük kivételes tömegközlekedési kapcsolatokkal. Terveink szerint optimalizáljuk az épületet és már számos olyan lehetőséget azonosítottunk, amelyekkel fokozhatjuk a jelenlegi és jövőbeni minőségi bérbe adottságot.” – nyilatkozta Klaus Schmid, a MCAP Global Finance igazgatója.
 
„A Népliget Center megvételével a Marathon erős elkötelezettségéről tett tanúbizonyságot a magyar gazdaság és a virágzó kereskedelmi ingatlanpiac irányába. Büszkék vagyunk arra, hogy a Lodge & Partners volt az ügyletben a tanácsadó és arra is, hogy a Marathon helyi partnereként az épület vagyonkezelési feladatait is mi végezzük ezentúl.” – tette hozzá Jake Lodge, a Lodge & Partners Investment Management ügyvezető partnere.