Akadálymentes irodák és mall-ok a Diófától

A Diófa elsődleges célja, hogy támogassa az akadálymentes környezet kialakítását, az épületekben való szabad mozgást. Így több irodaházuk és bevásárlóközpontjuk kapott akadálymentes minősítést.

Az akadálymentes épületek kialakítása mellett a cég célja az is, hogy felhívja a figyelmet az akadálymentességről szóló hiteles információk fontosságára.

Elsőkként a minősítést a Diófa a kezelésében lévő olyan irodaházainál végezte el, amelyek magas építészeti és technológia megoldásaikkal eddig is kitűntek a sorból, és az akadálymentességet adó minősítéssel tovább növelték értéküket. Védjegyet kapott többek között az Infopark E épület, az Alkotás Point és a Green House irodaházak.

A kereskedelmi központjaink közül elsőként a leglátogatottabb Shopmark bevásárlóközpont auditálását végezték el.

Az akadálymentesség felmérésével és minősítésével a Diófa elsődleges célja tehát, hogy támogassa az akadálymentes környezet kialakítását, az épületekben való szabad mozgást, és felhívja a figyelmet az akadálymentességről szóló hiteles információ fontosságára. A Diófa Alapkezelő Zrt. szakmai partnere ebben az Access4you International társadalmi célú vállalkozás volt. Az Access4you eddig közel 200 helyszínt mért fel a rehabilitációs szakmérnökökkel közösen kidolgozott követelményrendszere szerint, és ezek akadálymentességéről részletes információt ad a speciális igényű emberek számára weboldalán és az Access4you applikáción keresztül.

A Diófa központi értékének tekinti az esélyegyenlőséget, és hisz abban, hogy az akadálymentesség támogatásával mind társadalmi hasznosságot, mind gazdasági előnyt valósíthat meg. A társadalom mintegy 15%-át kitevő speciális igényű emberek – a kerekesszékeseket, a mozgásukban korlátozottakat, az időseket, a kismamákat (babakocsisokat), a siketeket és nagyothallókat, a vakokat és gyengénlátókat, valamint a kognitív hiánnyal élőket – számára ugyanis az akadálymentes irodaházak és bevásárlóközpontok hozzájárulhatnak az önálló életvitel megteremtését. a hiteles információ birtokában az érintettek megszokott környezetüket bizalommal hagyják el.

Elsőkként a minősítést a Diófa a kezelésében lévő olyan irodaházainál végezte el, amelyek magas építészeti és technológia megoldásaikkal eddig is kitűntek a sorból, és az akadálymentes minősítéssel tovább növelték értéküket. Védjegyet kapott többek között az Infopark E épület, az Alkotás Point és a Green House irodaházak. Az Infopark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai irodai parkja, ami mára egyet jelent az informatika, a telekommunikáció és a software fejlesztés képviselőinek progresszív központjával.

Az Alkotás Point ami több mint 25 100 négyzetméteres, három szárnyból álló irodaház modern építészeti karakterével jellegzetes pontja Budapest „nyugati kapujának”. A Green House irodaház megbízható és hosszú távra szerződött bérlőkkel rendelkezik és a kiváló műszaki adottságú, valamint rendkívül jó lokációjú épület működtetése hosszú távon is fenntartható. Emellett az irodaház az egyik „legzöldebb” épület Magyarországon.

A kereskedelmi központjaink közül elsőként a leglátogatottabb Shopmark bevásárlóközpont auditálását végeztük el. A speciális igényű vásárlóink számára is szabadon elérhető legyenek az üzletek, szolgáltatások a központban. A 24 000 négyzetméteres Shopmark, Kispest legnagyobb bevásárlóközpontja – áll a cég közleményében.