Új év új energiák! Dekoráljon a Feng Shui szerint!

A nappali kialakítása mindig nagy kihívás. Egyben kényelmesnek és mutatósnak kell lennie, másrészt ideális esetben itt éljük a családi és társasági életünket. Friss, tiszta és pozitív légkört kell ide teremtenünk, amihez iránytűként szolgálhat a feng shui. Összeszedtünk néhány tippet, hogyan rendezzük be a nappalit!

A feng shui szó, az ember és természet közötti harmónia megteremtését jelenti. Célja egy olyan lakhely vagy környezet kialakítása, ami támogatja a benne lakó sikerességét, boldogságát.

Fotó: Getty Images

Aki jártas a feng shuiban, annak bizonyára nem nagy újdonság, ám mégis ezzel kell kezdeni, hiszen ez a lehető legfontosabb pontja: a nappalinak átláthatónak és minden zűrzavartól mentesnek kell lennie.

A nappaliban fontos, hogy minél több fény és levegő legyen. Ideális esetben a hatalmas ablakokon keresztül szinte egész nap természetes fény világítja meg a szobát. Ha azonban az ablakok mégsem elég nagyok és kevés a fény, akkor tükrökkel segíthetünk ezen a problémán.

Fotó: Attic Fire Photography for Lonny

A design legyen praktikus és ne önmagáért való. Mivel a nappaliban felnőttek, gyerekek egyaránt megfordulnak, ezért fontos, hogy mindenkinek az igényeit figyelembevéve alakítsuk ki. Nem igazán jó, ha folyamatosan azon aggódunk, hogy a gyerekek és a kisállatok összekoszolnak valamit. Ha mindennek meg van a saját helye, akkor nem kell fénünk attól, hogy valami elveszik.

Fotó: Getty Images

Ha megvannak az alapok, tehát nincs zsúfoltság, felesleges tárgyak és a lehető legtöbb fény van, akkor jöhetnek a színek. Ez nagyon fontos, hiszen a hangulatot nagyban befolyásolják. Érdemes kiválasztani egy színpalettát, amihez tartjuk magunkat a lakberendezés során. Így harmonikus és nem túl csapongó otthont hozhatunk létre.

Fotó: Getty Images

Nézzük meg a feng shui energia térképet! A lakás egyes pontjai megfeleltethetők az egyes energiáknak, így ehhez passzoló szín érdemes választani. Például, ha a térképen a nappali a déli részben található, akkor a fa és tűz színeivel érdemes berendezni; úgymint barna, narancs, piros és különféle árnyalatai.

Fotó: Pinterest

Először lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de ha félretesszük a feng shui filozófiai vonulatát, akkor is kiváló iránymutató lehet egy derűs, harmonikus helyiség berendezéséhez.