Semmi, csak néhány gyönyörű ablakfülke!

A 90-es években nem lehetett látni amerikai filmet feleslegesen nagy családi házak nélkül, melyeknek nélkülözhetetlen kelléke volt a jellemzően hálószobákban kialakított ablakfülke, lehetőség szerint virágmintás párnákkal, romantikus hangulatban.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nekünk nem lehet hasonló, és még csak félméteres falak sem kellenek hozzá!

Egy régi körfolyosós házban

Persze legkönnyebb helyzetben azok vannak, akik körfolyosós házban laknak. Ezeknek a házaknak ugyanis, különösen a sarki lakásai gyakran rendelkeznek egy kis körbeablakozott beugróval, melyek tökéletesek lehetnek egy ablakfülke kialakítására.

Ebben a Mester utcai lakásban például egy kis párnázott padot sikerült kialakítani, ami egy kis asztalt ölel körbe, a gyönyörűen felújított lakás ráadásul teljes berendezéssel együtt eladó.

Még több képért kattintson a fotóra!

De ebben a XIII. kerületi lakásban is nagyon jól sikerült a kialakítása.

Még több képért kattintson a fotóra!

Garzonlakásban

Ablakfülkének akár egy garzonlakásban is akadhat hely. Ebben a galériás garzonban például csak két szűkös kis ablaka van a szobának, mégis sikerült az egyiket feldobni néhány párnával, és spot lámpákkal.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár panelban is!

Hihetetlennek tűnik, hogy panellakásban is lehet ablakfülkénk, pedig semmi más nem kell hozzá, csak egy hosszúkás szoba, melynek rövidebbik oldala faltól-falig ablakos. Ezt a zöldmáli panellakást teljesen átalakították, hogy egy pulttal elválasztott étkező konyhát kapjanak, így jöhetett létre az étkezőben ez az ablakfülke, melynek voltaképpen a két fal ad keretet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Két komód között

Egy kis fantáziával bárhol kialakíthatjuk az ablakfülkét, ha van egy kellően nagy ablakunk hozzá. Elég csak egy pad párnákkal, két oldalán két egyforma komóddal vagy könyvespolccal. Ebben az V. kerületi kiadó lakásban például két konyhaszekrény elem között kapott helyet az ablakfülke.

Még több képért kattintson a fotóra!