Most megmutatjuk, hogyan lehet kijavítani a lakásfelújítás hibáit

A sötét indigó, az acélszürke és az éjfekete sosem volt ilyen népszerű felfesték. Ha az a szándéka hogy eleganciát és drámaiságot kölcsönözzön a szobának, akkor valóban ezek a megfelelő színek. Ugyanakkor eléggé lehangolóak, erősítik a bezártság érzetet, szinte olyan, mint egy várbörtön.

Mi a megoldás?

A megvilágítással nagyon sokat lehet dobni egy helyen. Minél több lámpa van, annál könnyebben lehet a fények irányát változtatni. Így a plafon sem fog eltűnni a komorságban. Például így:

Fotó: Studio 360

A sötét fal megfelelő kifogás arra is, hogy élénk, erős színű kiegészítőkkel rendezzük be a szobát. A sötét színek szinte életre kelnek, ha olyan színekkel hozzuk őket kontrasztba, mint a sárga, menta, pink, narancs.

Fotó: Jessica Helgerson Interior Design

Egy másik lehetőség, hogy úszunk az árral és átengedjük magunkat a sötét oldalnak. Beengedjük a skandináv hangulatot, ekkor azonban az anyagokkal még mindig csempészhetünk egy kis melegséget a szobába. A puha bársony, az ide-oda lógó vásznak és a finom selyem mind-mind jó választás.

Fotó: Scandinavian Homes

2. Túltoltuk a polcdekorálást és jojózik a szemünk. Ha minden egyes kis apró kütyünket a polcra tesszük, akkor egyszerűen annyira szétszórja a figyelműnket, hogy az már zavaró lesz.

Fotó: CAV Design

Mi a megoldás?

Szívtelenül szortírozzuk ki azokat a dolgokat, amik nem illenek a szobába és csak porfogók. Egyszerűen találjunk ki 3 kategóriát, mint például: szép, érdekes és szemét. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül ki kell dobni a az összes nem oda illő tárgyat, de lehet, hogy egy másik szobában jobb helye lesz majd.

3. Amikor kanapénak nagyon világos és érdekes formájú, ugyanakkor abszolút nem praktikus. A vásárlásnál biztosan kiment a fejünkből a kutya, a macska és a két kisgyerek aki a sáros lábát, a lekváros kezét biztosan bele akarja törölni a huzatba.

Fotó: Wida Design

Mi a megoldás?

Általában nem szoktuk kidobni a kanapékat, ezért érdemes letakarni, anyagokkal, mosható huzattal, nagy párnákkal minél jobban elfedni.

4. Amikor a családi otthon mégsem otthonos. A legtöbb időt általában a nappilaban töltjük, itt ültetjük le a vendéget is. Általában szeretnénk jó benyomást tenni rá, így ezért sem mindeg, hogy milyen a közösségi terünk.

Fotó: Rum21

Mi a megoldás?

Előszöris az ülőhelyeket úgy kell elhelyezni, hogy segítse a beszélgetést. Például helyezzük karnyújtásnyira egymástól székeket, állítsuk be a szöget, hogy könnyű legyen odafordulni a másikhoz. Általában az uncsi dekorációt egy kis ötletességgel hamar feldobhatjuk. A humor mindig segít, így érdems egy figyelemfelkeltő, váratlan design tárgyat elhelyezni a szobában.

Fotó: Domus Nova