Ezek a legjobb dolgok, amik egy nyitott polcra kerülhetnek a konyhában

A nyitott polcok nem valók mindenkinek, de annak, aki szereti, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tárgyak kerülnek rájuk, hiszen nem csak tárolóként, hanem design elemként is funkcionálnak. Nézzük, melyek azok a konyhai eszközök, amelyeket mintha egyenesen nyitott polcokra találtak volna ki!

Minden nap használatos dolgok

A minden nap használatos bögréket, poharakat, tányérokat két okból is érdemes nyitott polcokon tárolni. Egyrészt így mindig kézre esnek, másrészt az állandó használat miatt nincs idejük leporosodni. Ez az érv pedig még lehet, hogy azokat is meggyőzi, akik pont a nehéz tisztán tarthatóság miatt tiltakoznak kézzel-lábbal ellenük.

Kép forrása: livinator.com

Minden, ami üvegből van

A boros, pezsgős poharak és az üvegvázák csillogásukkal remekül mutatnak a nyitott polcokon, különösen, ha köztük színes üvegek is vannak. Egyetlen hátrányuk, hogy nem használjuk őket mindennap, és ha közel vannak a tűzhelyhez, nemcsak a por, de a zsíros gőz is rájuk tapadhat, amit az üvegről különösen nehéz letakarítani.

Képek forrása: pinterest.com

Tároló edények

A liszt, cukor és hasonló tartós élelmiszerek tárolására használható tárolóedényekből óriási a választék, akár az üveg, a kerámia, a fa, a fém, vagy a csatos tetejű változatok között keresgélünk. Minden stílusban gyönyörű darabokat lehet kapni, így érdemes megvenni egy garnitúrával, és kitenni a polcunkra.

Képek forrása: pinterest.com

Fűszerek

Hasonló a helyzet a fűszerekkel is. Vásároljunk egységes, mutatós fűszertartókat, és tegyük ki a fűszereket a nyitott polcokra. Ha pedig még akad üres hely, egészítsük ki, friss, cserepes fűszernövényekkel.

Rusztikus konyha nyitott polcokkal egy Piliscsévi családi házban

Még több képért kattintson a fotóra!

Színes darabok

Ma már sok cég gyárt kisebb konyhai gépeket egységes, élénk színekben. Ha van egy ilyen készletünk érdemes kipakolni a polcra, de az egyforma színű egyéb konyhai eszközök, edények is jól mutatnak, különösen egy fehér, vagy visszafogottabb színárnyalatú konyhában.

Kép forrása: danslelakehouse.com

Fehér porcelán

Ha a konyhánkra a sötétebb vagy élénkebb színek jellemzőek, akkor az ünnepi fehér porcelán igazán jól mutat majd a polcokon. Ezt azonban csak azoknak ajánljuk, akik szeretik gyakran törölgetni a ritkán használt, de mégis kényes darabokat.

Kép forrása: mptstudio.com

Főzésre használt edények

A főzésre használt edények közül is kipakolhatjuk azokat, amelyek mutatósak, azok közül is inkább a gyakran használt darabokat, így mindig kézre esnek, és nem porosodnak majd.

Dísztárgyak

Aki ódzkodik attól, hogy a konyhai eszközöket nyitott polcokon tartsa, annak elég, ha egy kisebb polc van a konyhájában néhány dísztárggyal. Ha a polc nincs túlzsúfolva, tisztán tartani is sokkal könnyebb. Ahogyan ebben az V. kerületi konyhában is a szakácskönyvek és néhány dísztárgy kapott helyet a kis nyitott polcon.

Még több képért kattintson a fotóra!