Amikor az iroda alkalmazkodik a dolgozóhoz

Ha a trendeket nézzük, akkor egyre nagyobb a jelentősége az irodai design-nak, annak érdekében, hogy amikor belépünk egyből átjárjon minket a cég szellemisége, hiszen tudjuk mennyire fontos az első impresszió.

Forrás:https://www.kinnarps.hu/inspiracio/the-brain-embassy/

A környezetből származó impulzusok a kreatív munkavégzéshez különösen fontosak, hiszen egy inspiráló környezetben sokkal eredményesebb alkotói munkát lehet végezni. Amennyiben aktív figyelem szükséges az adott munkához, akkor egy olyan biztonságos, nyugalmat sugárzó helyszínre van szükség, ahol nem vonja el a figyelmünket pl. az utcáról beszűrődő zaj.

Forrás: https://www.kinnarps.hu/inspiracio/volvo-trucks-poland/

A munkaerőpiac változásával, egyre több a startup vállalkozás illetve egyre nő a szabadúszók száma, így sokkal inkább a kereslethez alkalmazkodik a munkaerő létszáma és a munkahely szerepe. Ha csak Budapesten körbenézünk, az elmúlt 5 évben befogadó helyek, coworking irodák gombamód szaporodnak és ami méginkább jelzi az igényt, hogy szinte alig lehet üres helyeket találni! Gondoljunk csak a Kaptárra, Müszi coworkingre, vagy a LOFFICE-ra, egy tárgyaláshoz biztosan 1 héttel előbb helyet kell foglalni.

Forrás: https://www.kinnarps.hu/inspiracio/the-brain-embassy/

Így már abszolúte érthető, hogy miért terelődik az építészek és designerek figyelme az ergonómikus irodakialakításra. A Kinnarps, egy lengyel cég, akik úgy fémjelzik magukat, hogy “A jövő munkakörnyezetét tervezzük”. Ez nem csak a modern igényekből fakadó személyreszabott megoldásokat jelenti, hanem, hogy az egész szolgáltatást ők biztosítják. Kifejezetten erre a célra terveztt konténerekben szállítják a puzzleszerűen szétszedett bútorelemeket. Így megspórolják a papírhulladékot, eközben maximálisan garantálják, hogy nem sérülnek a bútorok. Miközben spórolhatunk a bosszúságon, még a környeztet is védjük!

Forrás: https://www.kinnarps.hu/inspiracio/forsen-school/

A munkaterület kialkítását náluk mindig az ergonómia vezérli, a fókusz a dolgozón van. Így nemcsak a kényelmes design, hanem munkavégzés módjára is odafigyelnek. Sokan távmunkában dolgoznak, csak időnként vannak bent a cégnél, vagy egy startupnál gyors a növekedés. A bútorokat a modern, letisztult designja és a könnyen alakíthatóság jellemzi. Az egyes modulok személyre szabhatóak, így ne egy lapra szerelt IKEA-t képzeljünk el, de ugyanolyan könnyű az összeszerelése!