Új lakóingatlan fejlesztő kezdte meg tevékenységét Magyarországon

A ciprusi székhelyű Wildetio Limited, amely az elmúlt évtizedben Közép-Európa több országában, így Magyarországon is számos ingatlanfejlesztési beruházásban működött közre pénzügyi befektetőként, 2012-ben kizárólag saját tulajdonában lévő magyarországi leányvállalatot hozott létre Metrodom Kft. néven, hogy a jövőben önállóan végezzen ingatlanfejlesztői tevékenységet.

A Wildetio Limited, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar gazdasági és ingatlanpiaci helyzetet, úgy ítéli meg, hogy a 2008 óta tartó folyamat, melynek során szinte valamennyi nagyobb lakóingatlan-fejlesztő cég felhagyott magyarországi tevékenységével, mára oda vezetett, hogy hiány alakult ki a középosztály által keresett jó minőségű, mérsékelt árú új építésű lakóingatlanok piacán. Ezt  még hangsúlyosabbá teszi, hogy az ismételten bevezetett szocpol és a január 1-jétől szélesebb rétegek előtt megnyíló állami kamattámogatásban részesülő hitelek is az új építésű lakások vásárlóit részesítik előnyben.

 

A Metrodom Kft. ennek megfelelően Budapesten kíván közepes méretű, 30-150 lakásos társasházakat felépíteni, melyek között zöldmezős beruházás és mások által félbehagyott építkezések befejezése egyaránt szerepel. A jó minőségű kivitelezés érdekében, a Metrodom Kft. beruházásában épülő valamennyi házat a társaság saját generálkivitelező cége, a Metrodom Kivitelező Kft. fogja felépíteni.

 

A Metrodom Kft. első projektjén, a VIII. kerületi Mátyás tér 11. alatti 93 lakásos társasházban jelenleg már folynak az építési munkálatok, a lakások átadása a III. negyedévben várható. A társaság második projektjének, a XIII. kerületi Rozsnyai utca 33. alatti 33 lakásos társasháznak az építése 2013 augusztusában kezdődik, átadására pedig 2014 III. negyedévében kerül sor. A Metrodom Kft. jelenleg is keres további budapesti építési telkeket, hogy még 2013-ban el tudja indítani egy harmadik társasház építését is.