A ProLogis több mint 185 000 négyzetmétert fejleszt Csehországban

A ProLogis csehországi ipari platformja méretét több mint negyvennyolc hektár terület felvásárlásával növeli. A területen két, összesen több mint 185 000 négyzetméter disztribúciós területet magában foglaló, korszerű ipari park fejlesztését vették tervbe.

Az első park a ProLogis Park Ostrava lesz, kevesebb, mint tíz kilométerre a lengyel és 50 kilométerre a szlovák határtól, Oatrava városában található. A park a városi körgyűrű és két vasútállomás közvetlen közelében, a leendő D47-es autópálya mellet, a Mosnov nemzetközi repülőtértől kevesebb, mint tizenöt kilométerre helyezkedik el.

Teljes kiépültekor a park két disztribúciós központban 69 700 négyzetméter területet kínál majd. Az első létesítmény építése a tervek szerint 2007 második felében kezdődik. A második park, a ProLogis Park Stenovice Plzen-től két kilométerre, Prágától és a német határtól kevesebb, mint 80 kilométerre épül majd. Az új park az egyedüli lengyel-német közúti kapcsolatot jelentő D5-ös autópálya mellett helyezkedik majd el, öt tervezett létesítményében összesen 116 000 négyzetméter területtel áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

A fejlesztés első fázisát még a 2007-es évben megkezdik ezen a helyszínen is. „Örömmel lépünk be az Ostrava és a Stenovice/Plzen környéki pezsgő ipari-terület piacaira” mondta Jakub Pelikan, a ProLogis csehországi és szlovákiai piaci képviselője. “A helyi és nemzetközi gyártók, a harmadik oldali logisztikai szolgáltatók és a gyorsan növekedő kiskereskedelmi szektor részéről továbbra is erős a kereslet, modern raktárterületből pedig hiány mutatkozik.

Elégedettek vagyunk a terjeszkedés jelenlegi tempójával, és a két újabb park fejlesztésével tovább fogjuk erősíteni vezető pozíciónkat a régióban.” 2007 március 31-ével a ProLogis közép-európai platformja több mint 2,3 millió négyzetméter menedzselt, fejlesztett és birtokolt ipari területet foglal magában Lengyelország, Magyarország, Románia, Csehország és Szlovákia kulcspiacain.