Luxushotel nyílik Kecsekeméten

Április végén nyílik Kecskeméten a Four Points by Sheraton hotel és konferenciaközpont – közölte a Világgazdasággal a befektető, tervező és kivitelező KÉSZ csoport.

Nyitásra készülnek a kecskeméti Four Points by Sheraton szállodában – közölte a VG. A KÉSZ csoport marketing-kommunikációs igazgatója, Pintyőke Marcellem a lapnak azt mondta, nem titok, hogy a Daimler AG kecskeméti autógyár-építkezése adta az ötletet a beruházáshoz.

 

A négycsillagos, négyszintes business hotel vendégei között természetesen a néhány napra a Mercedes-gyárba érkező Daimler-szakemberekre, valamint a német konszern beszállítóinak és partnereinek képviselőire is számítanak. Az üzleti utazók ugyanakkor várhatóan konferenciákat is szerveznek a városban.

 

A Fémmunkás Vállalat egykori kecskeméti üzemének helyén, a belvároshoz közel létesülő komplexumban csak a három szinten 1400 négyzetméteres konferenciaközpont a zöldmezős beruházás, míg a szálloda a KÉSZ csoport egykori irodaházának átalakítása eredményeként jön létre. A hotelben 136 szoba, 140 személyes étterem és a legfelső szinten wellness központ várja a vendégeket.

 

A beruházás két uniós pályázat segítségével épül az Új Széchenyi Terv keretében. A hotel 450 millió forint, míg a konferenciaközpont 273 millió forint európai uniós támogatást nyert el, de a teljes beruházási összeg megközelíti a 4 milliárd forintot. A különbözetet saját forrásból fedezi a KÉSZ csoport.