Újabb díjat zsebelt be az Etele Plaza

Magyarországon elsőként a bevásárlóközpontok közül, az Etele Plaza érdemelte ki a BREEAM Very Good minősítését. A környezettudatos épületminősítést már a kiviteli fázisban megkapta Újbuda plázája fenntartható megoldásainak köszönhetően.

BREEAM Very Good minősítést szerzett kiskereskedelmi kategóriában az Etele Plaza. A Futureal fejlesztése az első bevásárlóközpont Magyarországon, amely fenntartható megoldásaival a kiviteli fázisban is kiérdemelte az egyik legmagasabb környezettudatos épületminősítést.

A BREEAM szigorú elvárásaival összhangban, az Etele Plaza megvalósításánál külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség biztosítása, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. A minősítésnek megfelelően a bérlők is a fenntarthatóságra törekedtek az üzletek kiépítésénél. A környezetbarát működésű bevásárló- és szórakoztatóközpontban közel 4000 m2-en elterülő zöld terültet alakítottak ki, ahol színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják a nagyközönséget.

A látogatók biztonságát és egészségük védelmét is a legkorszerűbb eszközök szolgálják. A Futureal „Stay Safe” kezdeményezésének megfelelően a belső terek – ahol csak lehetséges – szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát. A legforgalmasabb területeken és a mosdókban fertőtlenítési pontok állnak rendelkezésre. A mozgólépcsők gumiszalagjait folyamatosan, mozgás közben egy beépített készülék fertőtleníti a minél nagyobb biztonság érdekében. A mosdókat pedig érintés nélkül lehet használni.

„Az újgenerációs Etele Plaza fejlesztésekor központi szerepet kapott a környezettudatos és emberközpontú működés. Ennek megfelelően a legmodernebb technikai megoldásokkal valósítottuk meg, amivel az épület a bevásárlóközpontok új korszakát hozta el Magyarországra” – hangsúlyozta Borsos-Vámosi Dóra, az Etele Plaza társigazgatója.

Az 55 000 m2 bérbe adható kiskereskedelmi területű Etele Plaza egyben az ország első okosplázája is, amely már a lakásból kilépve egyénre szabott vásárlói élményt nyújt saját fejlesztésű mobilalkalmazásának és felhőalapú szolgáltatásainak köszönhetően. A tágas éttermi szint zöldtetős, közvetlen teraszos kapcsolatával a komplexum a legfrissebb bevásárlóközpont designt jeleníti meg. Az üzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, fitneszterem, gyermekjátszóház és szolgáltatások széles köre várja a vásárlókat. A bevásárló- és szórakoztatóközpontban működő Etele Cinema pedig új szintre emeli a mozi élményt.