Januártól Vörös Ottó tölti be a Robertson Property Management Zrt.-nél a vezérigazgató-helyettesi posztot

A Robertson Property Management Zrt. 1992 óta foglalkozik ingatlankezeléssel. A vállalat új vezérigazgató-helyettesi pozícióját Vörös Ottó tölti be 2023 januárjától. Feladata elsősorban a Robertson Property Management üzletágának vezetése lesz, a cég által nyújtott szolgáltatások színvonalának további emelése mellett.

A közgazdász végzettségű szakember pályafutását a Nokia helsinki, illetve koppenhágai központjában kezdte meg, ahol több mint tíz évet töltött Business Partnering pozíciókban. Ezt követően a G4S Közép-, Kelet- és Észak Európa regionális pénzügyi igazgatója volt, majd az Immofinanz Country Manager-eként folytatta a karrierjét. 2016 óta dolgozik az ingatlanszakmában, elsősorban a tulajdonosi oldalon. Ezen idő alatt tapasztalatot szerzett mind az in-house, mind a kiszervezett ingatlankezelés területén.

„Csaknem hét évig dolgoztam a tulajdonosi oldalon, és ezalatt ráláttam arra, hogy egy ügyfélnek milyen elvárásai vannak egy PM szolgáltató részéről. Az elsődleges célom tehát az, hogy ezt a fajta tulajdonosi gondolkodást, valamint ügyfélközpontú szemléletet a Robertsonnál tovább emelhessem. A csapattal már volt szerencsém együtt dolgozni korábban, és szeretném őket is ezen logika mentén vezetni, valamint a meglévő partnereinket még magasabb szinten kiszolgálni. Emellett nem titkolt szándékom új ügyfeleket szerezni és a Robertson piaci részesedését növelni, a technológia nyújtotta lehetőségek minél szélesebb körű kihasználásával.” – mondta Vörös Ottó, a Robertson Property Management vezérigazgató-helyettese.

„Ottó egy tapasztalt szakember, aki új lendületet, szemléletet hozhat a csapatba. A jelenlétével szeretnénk megerősíteni piaci pozíciónkat, valamint megvalósítani stratégiai céljainkat. 2013 óta vagyunk a BNP Paribas Real Estate nemzetközi hálózatának tagjai, amelyet a jövőben is szeretnénk fenntartani, szorosabbra fűzni, és kamatoztatni a két fél közötti szinergiákat – Ottónak ebben is kiemelt szerepe lesz.” – összegezte Tilki Róbert, a Robertson Property Management vezérigazgatója.

„Úgy gondolom, az ingatlankezelés jelentősége és felelőssége a jövőben általánosságban növekedni fog. Jelenleg számos kihívás előtt áll ez a terület, amely felértékeli a PM szerepét mind a bérlők, mind a tulajdonosok esetében. Az előbbi szempontjából az energiahatékonyság, a költségoptimalizálás és a home office miatt van szükség arra, hogy
tanácsadóként jelen legyünk, míg az utóbbi tekintetében javaslatokat kell tennünk bizonyos problémákra, új megoldások bevezetésére, az ESG elvek implementálásra. Egyfajta hídként működünk a bérlők és a tulajdonosok között. Az igények változnak és az elvárások növekszenek, amelyet a folyamatos fejlődéssel, innovációval, a szolgáltatások még magasabb szintre emelésével lehet megvalósítani.” – tette hozzá Ottó.