Mikor fizessünk foglalót?

Mikor fizessünk foglalót? Felújítsunk egy régi házat vagy vegyünk egy újat? Milyen is az ipari stílus az építészetben? Hogyan szabaduljunk meg a penésztől? Egyebek között ezekre a kérdésekre is megtalálják a választ a havonta megjelenő NGTLN Otthonok és ötletek című magazinban.

A Flyerbox Media gondozásában megjelenő,  ingyenes NGTLN Otthonok és ötletek magazin Budapest kerületeiben több mint 500 helyen megtalálható a Flyerbox állványokon kihelyezve. Éttermekben, kávézókban, magán orvosi rendelőkben, prémium közösségi helyeken találkozhatnak vele.

Ízelítő a tartalomból:

  • Mikor fizessünk foglalót?

A hatályos szabályozás szerint foglaló kizárólag pénzösszeg lehet. A korábbi szabályozástól eltérően nincs lehetőség arra, hogy a szerződéskötő felek más vagyontárgyat foglalónak tekintsenek, hiszen a szerződés meghiúsulása esetén más vagyontárgy kétszeresen nem, vagy csak nehezen adható vissza.

  • Régi ház felújítása vagy új ház építése?

Örök dilemma, mi éri meg jobban: ha egy régi házat felújítunk, vagy ha újat építünk? Nézzük a legfontosabb érveket az egyik és a másik mellett!

  • Költözzön gyárba! Az indusztriális, vagy gyakran egyszerűen csak high-techként emlegetett stílus első nyomai az 1970-es években érhetők tetten – a posztmodern irányzatok egyik változataként alakult ki, amely először leginkább az építészet területén mutatkozott meg. Kövesse cikkünket az ipari stílus jegyében!
  • Viszlát penész!

Sokszor az új építésű, de jellemzően inkább a régi házakat, lakásokat érinti a penészedés problémája – végeláthatatlan küzdelemnek tűnik megszabadulni tőle, pedig nem lehetetlen.