Ők már Vecsésre költöztek – egy új központba

Vecsésre költözött, és a CTPark Vecsés logisztikai parkban alakítja ki új központját a Ghibli hatalmas logisztikai vállalat.

A CTPark Vecsés logisztikai parkban került átadásra a hazai Ghibli cégcsoport új, 19 000 négyzetméteres logisztikai raktára. A CTP az idei évben kezdte fejleszteni új logisztikai parkját Vecsésen, amelynek részeként a Ghibli által bérelt épület még az idén elkészül.

Az 1996-ban alapított, komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Ghibli cégcsoport tehát a CTPark Vecsés logisztikai parkot választotta új, 19 000 négyzetméteres raktárának bázisául.

A beruházás révén, amelynek megvalósítása idén kezdődött, a CTPark Vecsés újonnan kialakított logisztikai parkja közel 90 000 négyzetméter bérelhető területet nyújt. Az új raktárépület átadása decemberben történt meg, így az év végén már meg is kezdődhetett a működés az új központban.

A CTPark Vecsés Budapest déli felén, közvetlenül az M0-s autópálya mentén fekszik, közel a repülőtérhez, a belvároshoz, valamint az M4 és M5 autópályákhoz. A három épületet magában foglaló logisztikai park első fázisának kivitelezése 2021 elején kezdődött. Az épületek mindegyike BREEAM szabványok szerint épül, és átadáskor „Excellent” minősítéssel rendelkezik majd.

A CTP egyébiránt Európa 5 legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjének egyike, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztője. 9 országban rendelkezik érdekeltséggel, és több mint 7,1 millió négyzetméter alapterületű logisztikai ingatlant üzemeltet. A vállalat által kezelt ingatlanportfólió mérete 2023 végéig várhatóan eléri a 10 millió négyzetmétert. A teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező vállalat méltán tudhatja magáénak a régió legfenntarthatóbb fejlesztője címet, és várhatóan már 2021-ben eléri a karbonsemleges működést. Az amszterdami Euronext értéktőzsdén 2021 márciusának végén végrehajtott IPO keretében a CTP 397.017.000 értékpapírt bocsátott ki, melynek aktuális árfolyama révén tőkeértéke jelenleg 7,6 milliárd Euró.