Hamarosan új raktárépülettel gazdagodik az Airport City

A vecsési Airport City Logisztikai Park legújabb big-box épületét 2019 első negyedévében adják át – közölte a fejlesztő  CPI Property Group.

A logisztikai park az átadást követően immár 55 000 m2 raktárcsarnok illetve irodai bérleményt kínál. Az új, 13 000 m2-es létesítmény építési munkálatai nyár elején kezdődtek, a tulajdonos a Weinberg Kft-t bízta meg a kivitelezéssel. A jelenleg 95%-os bérbeadottsággal rendelkező park, eddigi fázisaihoz hasonlóan, 11 méteres belmagasságú, ipari kapukkal és magas színvonalú alapkiépítéssel, előnyösen szabott méretekkel tervezett  bérleményi területekkel bővül. A fejlesztés alatt álló E-F csarnok elérte legmagasabb pontját, így a vállalat 2018. november 29-én bokréta ünnepséget rendezett.

A CPI Hungary fejlesztési célja, hogy az építőipari szűk keresztmetszet ellenére reagáljon a raktár piac rekord alacsony kínálati szintjére. Továbbá a biztos szakmai alapjaira támaszkodva, tovább erősítse  prominens bérlői portfólióját az M0 déli körzetének vonzó lokációján.

Az épületfejlesztések mellett 2016-ban a CPI mintegy 100 millió forintból épített új utat az Airport City Logisztikai park mellett. A fejlesztés célja a logisztikai park bérlőinek kiszolgálása volt, továbbá a könnyű megközelíthetőség elősegítése, a kerékpáros és a gyalogos forgalom számára is. A Lőrinci úton a több, mint fél kilométeres hosszúságban kiépített szakasz a Széchenyi utat és az Airport City Logisztikai Parkot köti össze. A létesítmény kétszer egy sávos teherforgalom számára is alkalmas aszfaltozott közútként, közvilágítással, csapadék vízelvezetéssel készült. A munkák teljes befejeztével birtokba adják Vecsés város részére.