Európa egyik legnagyobb raktár tranzakciója történt most

“A fejlesztési helyszíneket illetően Európa egyik legnagyobb tranzakcióját írtuk alá hosszú távú partnerünkkel, az EURO-nettel Lengyelországban. A megállapodás nyomán ügyfelünk 160 000 négyzetmétert fog bérelni a Prologis Park Janki területén” – jelentette be a Prologis.

Az EURO-net az RTV EURO AGD országos kiskereskedelmi hálózat tulajdonosa. Választása a Varsó központjától alig 15 kilométerre, az Okęcie Repülőtértől pedig 14 kilométerre fekvő parkra esett, hogy az itt kialakított disztribúciós központjából végezze hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskelmi tevékenységét.

Az óriási méretű lengyel tranzakció részét képezik:

  • Két, összesen 125 000 négyzetméteres build-to-suit (BTS) épület fejlesztése
  • A már meglévő raktárbérleti szerződés megújítása
  • Egy disztribúciós központ a hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskedelmi tevékenység számára

Az EURO-net Sp. z o.o. tulajdonában áll a fogyasztói elektronikai termékeket árusító, specializált RTV EURO AGD bolthálózat.

Raktárt keres? Nézzen szét ezen az oldalon!

Az omnichannel modellben működő lánc termékei kiskereskedelmi egységekben és online boltokban egyaránt kaphatók. Az EURO-net a vállalat működési hatékonyságának nagyfokú javítása céljából jelentős raktárkapacitás-bővítés mellett döntött, ezzel Európa egyik legnagyobb elosztó központját hozza létre a kiskereskedelmi és e-kereskedelmi ágazatban.

“A fogyasztói elektronikai szektor piacvezető szereplőjeként célunk a folyamatos fejlesztés, és a lehető legjobb márkaélmény biztosítása a vásárlók számára. A fogyasztók mindenekelőtt a termékek széles választékát, elérhetőséget és gyors kiszállítást várnak el, ezért is döntöttünk raktárterületünk bővítése és a modern logisztikai megoldások bevezetése mellett. Lengyelország egyik legnagyobb, hagyományos kiskereskedelmi és e-kereskedelmi disztribúciós központjának megépítése lehetővé teszi működési hatékonyságunk optimalizálását, valamint egy dolgozóbarát munkakörnyezet kialakítását, amely szintén nagyon fontos cél a számunkra.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a Prologisszal együttműködésben egy olyan projektet fejlesztünk, amely kellemes munkakörnyezetet, kényelmes közlekedési lehetőséget, valamint parkosított zöldterületet is biztosít az itt dologzók számára. A Prologisszal való, hosszú évek óta tartó, pozitív élményekben gazdag közös munka miatt döntöttünk úgy, hogy őket választjuk üzleti partnerüknek, és a következő évekre is velük írunk alá bérleti szerződést” – mondta Dorota Grubka, az EURO-net Sp. z o.o. bérbeadásért és igazgatásért felelős vezetője.

“Az RTV EURO AGD a fogyasztói elektronikai piac egyik vezető szereplője, amely a jelenlegi beruházásnak köszönhetően optimalizálja disztribúciós tevékenységét. Ugyanakkor a vállalat nem feledkezik meg a fenntartható fejlesztés és munkavállalói jólét szempontjairól sem, amelyeket a megállapodás véglegesítéséhez is figyelembe kellett venni. Mindez számomra 160 000 négyzetméternyi tiszta sikert jelent, amely igazolja, hogy hasonló eredményes tranzakció csak az ügyfél igényeinek megértésén keresztül elérhető” – mondja Joanna Sinkiewicz, a Cushman & Wakefield ipari és logisztikai ügynökségének vezetője.

Raktárt keres? Nézzen szét ezen az oldalon!

Az EURO-net épületének fejlesztése egy, a Prologis teljes tulajdonában álló, 24 hektáros földterületen valósul meg, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ugyanabban a logisztikai parkban bővítse tevékenységét, ahol jelenleg is működik.

Az épület körül személyautók számára 820, kamionok számára pedig 74 parkolót alakítanak ki, valamint négy biciklitároló és négy elektromos autótöltő-állomás is helyet kap a területen.

A rakodóterületen történő ki- és bepakolás megkönnyítése érdekében a csarnokban található első oszlopsort hátravitték, emellett a teljes terület megvilágítását 300 lx fényerősségű világítótestek, 5 százalékban pedig természetes fényforrás biztosítja. A kamionok közlekedését dupla be- és kijárat segíti, a személyautók számára kijelölt belépőpontok, a gyalogosok számára pedig külön beléptető kapu áll majd rendelkezésre, amely jelentősen javítja a forgalmat és növeli az itt dolgozók biztonságát.

Mint ahogy minden lengyelországi Prologis épület esetében, az új helyszínen is az üzemeltetést és a karbantartást segítő legmodernebb megoldások kerülnek kiépítésre, mint például az okos mérőórák, amelyekkel az ügyfelek távolról is ellenőrizhetik és nyomon követhetik az épület fogyasztását, vagy a távoli műszaki segítségnyújtást lehetővé tévő rendszerek és az automata rendszámtábla-leolvasó rendszer.

“12 éve fennálló partnerségünk során elsődleges célunk volt, hogy megismerjük és megértsük az EURO-net üzleti igényeit. A vállalat dinamikus növekedését látva olyan megoldást javasoltunk, amely választ ad a logisztika területén jelen lévő elvárásokra, valamint növeli a disztribúció sebességét és szolgáltatási körét, amely szükséges az online kiskereskedelmi aktivitás bővítéséhez. A jelenlegi az elmúlt évek legnagyobb tranzakciója a lengyel piacon, és a tény, hogy ügyfelünk a Prologis Park Janki területén erősíti működését, valamint megtriplázza az itt bérelt területe nagyságát, kiemeli a helyszín jelentőségét és az ügyfélközpontú stratégiánkban rejlő értéket” – mondja Kamila Pruk, a Prologis lengyelországi bérbeadásért felelős szenior munkatársa.

Az újonnan kibővített Prologis Park Janki területe egy modern, fenntartható és dolgozóbarát disztribúciós központ lesz. A park területén jelentős mennyiségű parkolóhely és biciklitároló kerül kialakításra, a tömegközlekedést választók számára pedig a parktól csupán 500 méterre található buszmegálló áll rendelkezésre.

A park irodaépületének kialakításánál a kényelmes munkakörnyezet és barátságos légkör megteremtése állt a központban. Ezt szolgálják a legtöbb irodában kiépítésre kerülő liftek, valamint a természetes fényben gazdag nyílt terek. Az épületet belső kertek is színesítik, míg az épületen kívül fákban és cserjékben gazdag zöldterületeket alakítanak ki, a Rodzinna utca mentén pedig fákat ültetnek.

Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleink olyan megbízható partnerrel kívánnak együtt dolgozni, aki osztja vállalati értékeiket és betartja ígéreteit. Időt szánunk ügyfeleink megismerésére és üzleti igényeik megértésére, hogy a közös munka során olyan területeket biztosíthassunk a számukra, amelyek üzleti növekedésüket szolgálják. Legyen szó akár egy jövőbeli igények szerinti épület tervezéséről, vagy egy helyszínről, ahova ügyfeleink munkavállalói szívesen járnak dolgozni, a bizalom a Prologisnál születik.

Raktárt keres? Nézzen szét ezen az oldalon!