A járvány örökre megváltoztatta a logisztikai ingatlanszektort!

A világméretű járvány örökre megváltoztatta a logisztikai ingatlanszektort: az ellátási lánccal kapcsolatos döntések minden eddiginél holisztikusabbá, adatvezéreltebbé és időszerűbbé váltak.

Ennek a fordulatnak a hátterében is ugyanazok a tényezők – az urbanizáció, a digitalizáció és a demográfia – állnak, mint amelyek az életünket, a munkavégzési és a vásárlási szokásainkat is megváltoztatták a járvány kapcsán.

Ebben a jelentésben a Prologis különválasztja a járvány által generált átmeneti emberi és vállalati reakciókat az ellátási láncok jövőjét tartósan befolyásoló tényezőktől.

A különjelentés főbb felvetései:

1.

Emelkedett a logisztikai ingatlanok iránti kereslet strukturális növekedési rátája

A jelen kutatás azt vizsgálja, hogyan változnak az alapveőtő piaci tényezők. Az e-kereskedelem térnyerése egyaránt kihat a logisztikára, de az urbanizációs trendekre, a digitalizációra, a demográfiára, a növekvő fogyasztói elvárásokra és a méretgazdaságosságra is.


2.

Friss e-kereskedelmi előrejelzés

Jelenleg korlátozott információ áll rendelkezésünkre arról, hogy az ellátási láncokban végrehajtott beruházások miként fogják fellendíteni és megújítani az értékesítési folyamatokat. Ezért a Prologis Research saját előrejelzést dolgoz ki, amelyben figyelembe veszi a közelmúltban felerősödött tényezőket is, mint például a fogyasztói szokásokhoz való ragaszkodást és az offline kiskereskedelmi vásárlási lehetőségek hiányát.

 

3.

Friss adatokra van szükség arról, hogy mekkora az aktuális kereslet a korszerű raktárak iránt

A Prologis Research számításai szerint, ahogy az ellátási láncok korszerűsítését célzó jógyakorlatok világszerte egyre inkább teret nyernek, egyre több korszerű logisztikai épületre lesz szükség. Mindez 2030-ig globálisan további 3-4 milliárd négyzetméternyi területtel növeli a modern raktárterületek iránti keresletet.

 

A teljes riport az alábbi linken:

Vegervenyesen-atalakul-a-raktarpiac-hogyan-valtozik-a-jovoben-a-logisztikai-ingatlanok-iranti-kereslet.pdf