Íme a LIVING első budai lakóprojektje a Római Park

A WING lakófejlesztési márkája, a LIVING elindítja első budai fejlesztését, a Római Parkot. A III. kerületi Pünkösdfürdő utca és Hatvany Lajos utca sarkán megvalósuló lakópark építési munkálatai már elkezdődtek. Az AA+ energetikai besorolású, 257 lakásos Római Park ebben a mérettartományban a Dunához a legközelebb fekvő lakófejlesztés, fenntartható megoldásai hozzájárulnak a hatékony energiafelhasználáshoz és a kedvezőbb és alacsonyabb rezsiköltségek alakításához. A Római Park értékesítése várhatóan 2022 decemberében indul.

A WING lakóingatlanokra specializálódott ernyőmárkája a LIVING elindítja első, harmadik kerületi lakóparkját, a Pünkösdfürdő utca Római parthoz közeli részén. A Római Park lakófejlesztésben összesen 257 hatékony alaprajzú, napfényes lakást adnak majd át, a praktikus 28-39 nm közötti stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, 81-105 nm-es négyszobás lakásokig, melyek egytől egyig a fenntarthatóságot szem előtt tartva készülnek majd el. A lakások értékesítése várhatóan 2022 decemberében indul, a lakópark átadása 2024 második felében várható.

A Római Park lakásai az átlagnál magasabb kivitelezési minőséggel, valamint környezettudatos megoldásokkal épülnek, a kiemelkedően nagy energiahatékonyságú otthonok AA+ energetikai besorolásúak lesznek. A LIVING számos modern megoldással támogatja hosszú távon a fenntartható jövőt és a hatékony energiafelhasználást: a lakások korszerű, teljesen megújuló energiát használó hőszivattyús rendszerrel épülnek, továbbá kiemelkedően vastag, 14 centiméteres hőszigeteléssel kerülnek kialakításra. Mindemellett mennyezethűtés-fűtés paneleket is biztosítanak, melyek biztosítják a megfelelő hőkomfortot. A háromrétegű műanyag nyílászáróknak köszönhetően pedig hatékonyabb lesz a hő- és hangszigetelés, így biztosítva kedvezőbb és alacsonyabb rezsiköltségeket a lakók számára.

„A LIVING eddig a XIII. kerületi lakosok számára kínált energiahatékony, közösségi szolgáltatásokkal is kiegészített újépítésű lakásokat. Első budai lakóparkja, a Római part közelében található Római Park, amely kiváló választás családosok számára, köszönhetően a fejlesztés közelében található játszótérnek, óvodának, iskoláknak. A tervezés során kiemelt figyelmet szenteltünk a fenntarthatósági és költséghatékony megoldásoknak, mindemellett az épületben természetesen egyedülálló szolgáltatásokat is biztosítunk a lakóközösség számára. Ebben segít professzionális szolgáltatócégünk, a LIVING Service, amely az ingatlannal kapcsolatos teendőket, a lakóparkjaink által kínált közösségi megoldásokat és a személyre szabott okosotthon funkciókat fogja össze” – mondta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A fejlesztés a Szentendrei-Dunaágtól 5 perc sétára, a Római part közvetlen közelében, a Pünkösdfürdői Strand, illetve a hét hektáros Pünkösdfürdő Park szomszédságában épül. A közvetlen környék kifejezetten jó infrastruktúrával rendelkezik, hiszen játszótér, bölcsőde, óvoda, iskola, gimnázium, szakközépiskola és egyetemi kar is fellelhető itt. Orvosi rendelő, piac, kormányhivatal is pár percnyi sétával elérhető, a Graphisoft Park pedig néhány percnyi autóútra található. A lakóparktól a városközpont többféle tömegközlekedési módon megközelíthető, a közelben van a megállója a H5-ös HÉV-nek, a 34-es busznak, éjszakai buszjáratoknak. A kerékpárral közlekedő, aktív életet kedvelők igénybe tudják venni a budai belvárostól Szentendréig vezető kiépített Duna menti kerékpárutat, míg autóval könnyedén és percek alatt érhető el az M0-s bevezető, illetve a város nagyobb csomópontjai.

A LIVING sztenderdeknek megfelelően, a Római Park egyedi, a mindennapokat megkönnyítő LIVING Service szolgáltatáscsomagokat kínál, melyek három területen könnyítik meg a lakók mindennapjait:

A Community LIVING szolgáltatások részeként a car-sharing mellett többek között nappali-társalgó, könyvtár, fészer és 0-24 órás csomagátvétel is elérhető, valamint fejlesztéseink közül elsőként a Római Parkban kerül kialakításra egy jógaterasz is.
A Smart LIVING okosotthon megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos otthonokba költözhetnek a tulajdonosok.
A LIVING Solutions szolgáltatásokkal a lakástulajdonosoknak lehetősége nyílik arra, hogy saját vagy befektetési célra vásárolt ingatlanukkal kapcsolatos teendőiket gördülékenyebbé tegyék.