5+1 divatjamúlt design trend, ami garantáltan elriasztja a lakásvásárlókat

Köztudott, hogy télen nehezebb lakást eladni, különösen, ha otthonunk ilyen vagy olyan szempontból a legtöbb vásárlónak nem, csak egy szűk rétegnek felel meg. Hogy ingatlanunk miért nem talál gazdára, annak oka lehet a rossz elhelyezkedés, a tájolás vagy a rossz elosztás is, de olyan okok is lehetnek, amiken könnyű változtatni. Íme, 5+1 divatjamúlt design trend, ami akár télen is, de legkésőbb tavasszal mindenképpen orvosolható.

Visszafogott színek, tágas, világos terek egy XII. kerületi lakásban

Még több képért kattintson a fotóra!

Lambéria

A 80-as évek nagy divatja volt a lambéria, de sok helyen – elsősorban az akkor épült családi házak tetőtereiben – még ma is látható. A falon vagy a fal egy részén kb. 140 cm-es magasságig körbefutó lambéria még elmegy, de a tetőtéri helyiségek ferde falait is beborító lambéria már nagyon nyomasztó.

Hungarocell álmennyezet

Míg a díszléc és kellőképpen nagy belmagasság esetén még a stukkó is jól mutathat, addig a hungarocell álmennyezet kifejezetten nyomasztó, különösen, hogy szinte kizárólag azok választják, akiknél eleve alacsony vagy maximum átlagos a belmagasság. És őszintén, látott már valaki hungarocell álmennyezetet, szépen, egyenesen felrakva?

Modern, mégis visszafogott otthon Zuglóban

Még több képért kattintson a fotóra!

Boltívek mindenhol

Mikor elkezdtek elterjedni az amerikai konyhás elrendezések, a legtöbb helyen boltívekkel igyekeztek mégiscsak képletesen elválasztani a különböző funkciókat. Ezek a boltívek azonban továbbra is felszabdalják a teret, viszont ha „szögletesítjük” őket, akkor a tér optikailag sokkal nyitottabbá válik, és a tágasság érzetét kelti.

Kép forrása: rachelrabinowitz.com

Túlságosan személyes dekoráció

És ezalatt most nemcsak a családi fényképeket értjük. A túlságosan tematikus dekoráció legalább ennyire riasztó lehet.

Kép forrása: digsdigs.com

Túl steril környezet

A dekoráció csökkentése természetesen nem jelenti azt, hogy olyan környezetet kell teremtenünk, mintha egy bútorüzletben járnánk. A kifejezetten home staging céljából felújított lakások már túl személytelennek, lakatlannak tűnhetnek.

Divatjamúlt csaptelepek

Egy fürdőszoba felújítás sokba kerülhet, a csaptelepek cseréje viszont nem egy nagy összeg, érdemes rá áldozni, ha a nyolcvanas-, kilencvenes évek óta ugyanazokat használjuk.

Meleg, barátságos otthon Krisztinavárosban

Még több képért kattintson a fotóra!

Mindez persze csak néhány példa, hiszen igyekeztünk inkább olyan dolgokat összeszedni, amelyek néhány éve még igenis menőnek számítottak, és szándékosan nem említettük, a tapétát vagy a padlószőnyeget, ami már 10 éve is megnehezítette a lakáseladást.