Itt az év egyik legjelentősebb nemzetközi üzlete

Lecsapott a londoni irodaházra a bankóriás.

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat eladta a 33 Central irodafejlesztését az USA harmadik legnagyobb mérlegfőösszegével rendelkező bankjának, a Wells Fargonak. Az értékesítés az év egyik legjelentősebb irodapiaci tranzakciója Londonban. A HB Reavis 2017 harmadik negyedévére felépülő irodaháza lehetővé teszi a Wells Fargo számára, hogy valamennyi londoni munkatársát egy épületben helyezze el.

A HB Reavis eredeti tervei szerint felépítette és bérbe adta volna első nagyszabású londoni irodaház-fejlesztését, mivel azt vonzó hosszú távú befektetésnek tekintette. Az előzetes bérbeadási tárgyalásokat követően azonban a Wells Fargo jelezte, hogy nemcsak beköltözne az épületbe, hanem meg is vásárolná azt. A HB Reavis az ajánlatot követően egyezett bele abba, hogy határidőre eladja a fejlesztést tulajdonló leányvállalatának részvényeit. Az értékesítés az egyik legnagyobb olyan tranzakció a londoni ingatlanpiacon, amelynek keretében az új tulajdonos be is költözik az ingatlanba.
 

A 21 000 négyzetméter alapterületű új épületet a brit John Robertson Architects építésziroda a HB Reavis saját tervező csapatával szoros együttműködésben tervezte A BREEAM „Excellent” fenntarthatósági minősítés követelményeinek is megfelelő, tizenegy szintes épületben egy 400 négyzetmétert meghaladó, dupla belmagasságú recepció, valamint egy több mint 1000 négyzetméteres tetőkert is helyet kap, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Temzére, a Shard, a Szent Pál Székesegyház és a „Walkie Talkie” épületére is.

A tranzakció során a HB Reavis-t a Knight Frank és a Deloitte, a Wells Fargot pedig a CBRE ingatlan-tanácsadó cég képviselte. A HB Reavis jelenleg két további projektet fejleszt Londonban: a Farringdon Street 20. szám alatti 7500 négyzetméteres,- valamint a Southwark Street 61. sz. alatti 7000 négyzetméteres irodaház-fejlesztés.