Ilyen egy XXI. századi logisztikai központ

Debrecenben épül a modern épületegyüttes.

Intermodális logisztikai központot fejlesztenek Debrecenben. Kíváncsi vagy, hogy néz ki egy ilyen projekt? A fejlesztő, a repülőteret üzemeltető Xanga-cégcsoport  (Saigo Logistic) elárulta a részleteket!

A projekt első lépéseként felújították a repülőteret, a Nagyállomással összekötő iparvágányt, valamint a 3-as vágányon épült egy 2000 négyzetméteres fedett vasúti átrakó, illetve, mellette egy 4000 négyzetméteres szolgáltató csarnok. Elkészült a légiáru kiszolgáláshoz elengedhetetlen 5000 négyzetméteres cargo csarnok, mely mind légi, mind földi oldalról megközelíthető, így téve lehetővé a légiáru fogadását és indítását. Emellett, mintegy 8000 négyzetméteren felépült az Innovációs és Inkubációs Központ épülete, mely 5000 négyzetméternyi 12 méter belmagasságú raktárcsarnokból és 3000 négyzetméternyi irodaházból áll.


 
A vasúton érkező áru a fedett átrakó alatt kerül le- vagy felrakásra a vasúti szerelvényről, amely mindössze 15 méterre fekszik a négyezer négyzetméteres szolgáltató csarnoktól, ahol az áruk átmeneti, vagy akár hosszú távú tárolása is lehetséges.

Azaz, a repülőtéren egy helyszínen összpontosul a raktárlogisztika, az air cargo handling, illetve a konténerlogisztika. Az „A kategóriás”, ún. big-box raktárak jelenlegi felülete 25 000 négyzetméter (a közeljövőben 45 000 négyzetméterre fejlesztik). 21. századi raktár logisztikai megoldásokkal szolgálják a régiót. Jelenleg is végeznek bértárolást, közút-közút és közút-vasúti átrakást partnereik számára magyar, illetve román viszonylatban is.

A logisztikai központ az M35-ös autópálya és a 47-es főútvonal között helyezkedik el. A városközpont személyautóval 5 percen belül elérhető.

Irodaházaikban igény szerint alakítják ki a bérelni szándékozott alapterületet. A futamidő és az igényelt szolgáltatások függvényében alakítják ki díjaikat. Amennyiben szükséges, a repülőtéri irodaház irodái összekapcsolhatóak a közvetlen mellette található raktárakkal.

Raktárak tekintetében ad-hoc (1-2 kamionnyi mennyiség, pár napra) és hosszú távú (500-1000 négyzetmétertől) igényeket is ki tudnak szolgálni. Temperálható raktárfelületet is tudnak biztosítani. Raktárakon belül irodák kialakítása kisebb felületekhez is lehetséges, de csarnokonként helyi irodák eleve kialakításra kerültek. 4 méter széles ipari kapuk és dokkoló kapuk is rendelkezésre állnak. A raktárak belmagassága 8 és 12 méter. Csarnokaik igény szerint polcozhatóak, 5 tonnás ipari padlóval rendelkeznek. Mindezen felül alap és értéknövelt logisztikai szolgáltatásokat, adminisztrációs szolgáltatásokat is tudnak biztosítani.

A cikk megjelenését a Saigo Logistic támogatta! (x)