REevolutio 2007: ismét Budapest lesz a házigazda

A Főpolgármesteri Kabinet a REevolutio ingatlanfejlesztési szakkonferencia és befektetési expo tavalyi sikere után úgy döntött, társszervezőként idén is részt vesz a kiállításon. A háromnapos programsorozaton, ahol a házigazda szerepét a Fővárosi Önkormányzat tölti be, Budapestet a város vezetői mellett számtalan fővárosi és kerületi önkormányzati projekt és magánfejlesztés képviseli.

A REevolutio Programiroda tervei szerint szeptemberben megkétszerezett kiállítótér, a tavalyit is felülmúló látogatottság, és nem utolsó sorban mintegy 70 milliárd euró összértékű beruházás bemutatkozása várható.

Budapest, mint társszervező

A REevolutio Budapest és a főváros idei együttműködését Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes Cannes-ban, a nemzetközi ingatlanszakma legnagyobb seregszemléjének tartott MIPIM szakkiállításon hirdette meg. A budapesti stand hivatalos megnyitóján a főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: „A szeptemberi REevolutio projektvásárnak köszönhetően Közép- és Délkelet-Európa ingatlan- és városfejlesztő szakembereinek a figyelme Budapestre összpontosul. Az esemény azonban nemcsak a főváros regionális és nemzetközi szerepét erősíti, hiszen közös célunk, hogy a befektetői fórum a magyar városok nagyléptékű városfejlesztési beruházásainak is rendszeres bemutatkozó helyszínévé válhasson.”

A főváros a kiállítás és a konferencia helyszínéül a szervezők rendelkezésére bocsátja a városháza udvarát és Városháza Park egy részét, a protokolláris események számára pedig a Városháza Dísztermét. A főváros emellett szakmai és társszervezői támogatásával biztosítja a rendezvény sikeres lebonyolítását. A REevolutio 2007 Budapest és az itt kiállított projektek is összhangban vannak a II. Európa Terv „Dinamikus település” programjával.

Duna Konferencia

A REevolutio szakkiállításon Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes részvételével rendezik meg az első Duna Konferenciát. Az egész napos program keretében a REevolutio szempontjából is kiemelten fontos tíz országot összekötő Duna, illetve a partján fekvő városok polgármesterei, főépítészei bemutatják és ismertetik saját projektjeiket, városfejlesztési tapasztalataikat és terveiket. A Duna Konferencia a REevolutio egyik legnagyobb jelentőségű eseménye lesz a főváros és a térség számára, hiszen az itt megszerzett ismeretek nagyban segíthetik a főváros „Partraszállás” elnevezésű programjának előkészítését és megvalósítását, azaz a budapesti Duna-partok építészeti és közterületi megújítását.

Jövőbeni tervek

A város vezetése továbbra is támogatja a REevolutio szervezőit a sikeres és rendkívüli érdeklődéssel kísért befektetői fórum megrendezésében, amihez a főváros szakmailag és közvetlen támogatással is évről-évre hozzájárul. A szeptember 13-15 között megrendezett háromnapos expo ugyanis egyedülálló eszköz a Fővárosi Önkormányzat számára, hogy az újonnan csatlakozott és az európai uniós csatlakozásra váró országok versenyében kihangsúlyozza Budapest régióban betöltött vezető gazdasági és kulturális szerepét.