Irodaház a Volga szálló oldalában

Első magyarországi beruházását építteti az Osztrák Nemzeti Bank fejlesztő társasága, az IG Immobilien. A Váci 33. szellemes névre keresztelt irodaház nettó 12 500 négyzetméternyi felületet kínál ez év szeptemberi-októberi átadással.

Újabb nagy irodaház készül a Váci úti „folyosón”. Több mint egy éve óta épül a Váci 33. office center, meglepő módon a Váci út 33. szám alatt. A háznak – amelyet 2007 harmadik negyedévében készülnek átadni – a legnagyobb előnye nyilvánvalóan a helyszín, a Dózsa György út és Váci út sarka, a legendás hírű néhai Volga szálló oldalában.

A telket évekkel ezelőtt vásárolta a holland Vavaren Nederlands B.V. magyarországi társa az önkormányzattól. Ezt követően a hollandok az egész projektet (lényegében a projektcéget, a Váci 33. Kft.-t), az építési engedélyt, ütemezett fizetési kondíciókkal együtt megvásárolták, majd később eladták az IG Immobiliennek. Ez utóbbi az osztrák nemzeti bank fejlesztő társasága. A házat átadás után az „önállóság” jellemzi majd, nem zártsorú ugyanis. Alakja felülről nagy E-betűt formáz, és annak érdekében, hogy az E alsó száránál ne sarkosan záródjon, üvegfalat húznak fel elé. Valamennyi szinten lesz terasz, a felsőkön nagyobb zöldterület. A központ előtt viszont csupán kisebb, nagyjából félezer négyzetméternyi zöld lesz egy, ugyancsak kicsi vízfelülettel.

Megközelítőleg 25 milliárd forintba kerül a beruházás.A bérleti díjak 14-16 euró között szóródnak majd, tehát az A kategóriás épületek között a középszintet képviselik.