A Terminátor rendezője a CBRE segítségével árulja luxusbirtokát

Los Angeles, 2007. június 29. – James Cameron, a háromszoros Oscar-díjas rendező, producer és forgatókönyv-író megválik a “Nyugalom Bázisa” (Tranquility Base) nevet viselő, hét önálló telekből álló, összesen 295 hektáros malibui birtokától.

A hollywoodi producer, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Titanic és a Terminátor, az ezredforduló után vásárolta meg a páratlan természeti adottságokkal rendelkező területet, melyen családi fészket épített volna. Most azonban úgy döntött, hogy az építkezési munka helyett teljes gőzzel legújabb, teljes egészében 3D-s, csúcstechnikával készült sci-fijére, az Avatarra koncentrál. Cameron szerint ez az igazán különleges birtok kiváló fejlesztési lehetőségeket kínál egy hozzá hasonló szenvedélyes vevőnek.

A Santa Monica-i hegyek lankáin fekvő és a Pepperdine Egyetem szomszédságában elterülő Nyugalom Bázisa lélegzetelállító kilátást biztosít a malibui tengerpartra és a Santa Monica-öbölre. A Pacific Palisades, Santa Monica, Calbasas és Westlake Village közelében fekvő birtok leendő tulajdonosa paradicsomi hangulatot tudhat magáénak a világ egyik legexkluzívabb környékén. A tölgyekkel és őshonos növényekkel övezett ingatlan legmagasabb pontja 500 méter, amelyhez az út 50 méter magasról indul, kanyonokon és hegygerinceken át. A sztárokhoz méltó birtok teljes elszigeteltséggel bír, a környékén még ember alkotta építmény sem látható.

A mintegy 25 millió dollárra, azaz közel 5 milliárd forintra értékelt Cameron-birtok értékesítésével a világhírű rendező a CB Richard Ellist bízta meg.