Októberben nyílik Magyarország legnagyobb bevásárlóközpontja

A Plaza Centers által fejlesztett Arena Plaza Mall, mely Magyarország legújabb, második generációs bevásárlóközpontja 2007. október 30-án nyílik meg. Az Arena Plaza a bevásárlóközpontok új generációját képviseli több mint 180,000 m2 beépített területtel.

A bevásárlóközpont Budapest központjában, a korábbi lóversenypálya területén épül a Kerepesi úton. Az új generációs bevásárlóközpontban közel 200 kiskereskedelmi üzlet kap helyet két emeleten, bruttó 65,000 m2-en. Az épületben külön szinten kerül kialakításra a nagy területű szórakoztató központ egy 22 termes Cinema City multiplex mozival és Magyarország első, három-dimenziós élményt nyújtó IMAX mozijával.

Az Arena Plaza üzleteinek jelentős része már bérlőre talált, amelyek között olyan ismert nemzetközi márkák vannak, mint a ZARA, a H&M, a C&A, a TOMMY HILFIGER és a LACOSTE. A Cushman & Wakefield ingatlan-tanácsadó az Arena Plaza Mall bérbeadó ügynöksége.

“Az Arena Plaza bevásárlóközpont felkeltette a nemzetközi kereskedelmi láncok érdeklődését. Többek között a Boss, a Polo Ralph Lauren és a Paul & Shark márkákat forgalmazó német áruházlánc, a PEEK & CLOPPENBURG több mint 4,600 m2-es első magyarországi áruháza is az Arena Plaza-ban nyílik meg.” – nyilatkozta Szabó Viktória, a Cushman & Wakefield kiskereskedelmi üzletág vezetője.

Az Arena Plaza kínálatát a 10,000 m2-es Tesco hypermarket, éttermek, kávézók, és széleskörű szolgáltatások gazdagítják. A vásárlói parkolók az épület alatti kétszintes mélygarázsban lesznek több mint 2,800 autó részére. A “vásárlóbarát” szempontok alapján kialakított központ tágas belső terei és ovális forma-világa visszaidézi a korábbi lóversenypálya hangulatát. Az Arena Plaza épületét egybefüggő parkosított terület köti össze a Kerepesi úttal, mely kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatók számára.