Fontos határidő 2024. december 31. a logisztikai parkok számára!

Fontos pályázat zárul 2024. december 31-én a logisztikai parkok számára, eddig lehet ugyanis pályázni az intermodális logisztikai park, a regionális logisztikai park és a helyi logisztikai park címekre. A címek elnyerésével számos előny is jár, ugyanakkor, aki elmulasztja a minősítés megszerzését, az nem folytathatja tovább tevékenységét – olvashatjuk a Gazdaságfejlesztési Minisztérium honlapján.

Elindult a Logisztikai Park Címpályázat. Az új minősítési rendszer célja egy egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer létrehozása, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai koordinált keretek között és hatékonyabban valósulnak meg – emelte ki Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

A tavasszal elfogadott új szabályok szerint azok a logisztikai szektorban már most is működő szolgáltató egységek, amelyek megfelelnek a logisztikai park feltételeinek, azaz tevékenységüket legalább 3 hektár területen és 3000 négyzetméteren fedett raktárbázissal végzik, a Logisztikai Park címet 2024. december 31-ig szerezhetik meg. Amennyiben azonban ezt elmulasztják, logisztikai tevékenységüket nem folytathatják tovább.

A Tudományos és Innovációs, Technológiai, Ipari és Logisztikai Park Tanács feladata lesz, hogy a benyújtott pályázatok alapján javaslatot tegyen a címek odaítélésére, amelyekről az iparügyekért felelős gazdaságfejlesztési miniszter dönt.

A minősítés megszerzése számtalan előnnyel jár a logisztikai parkok számára, hiszen általa célzott támogatási- és fejlesztési programokra pályázhatnak, továbbá nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítására vonatkozó kérelmük elbírálása is egyszerűsített eljárásban történik.

Az ágazat jelenleg több, mint 280 ezer főt foglalkoztat, és a GDP 5%-át állítja elő. A kormányzat célja, hogy ez az arány 2030-ra 10%-ra nőjön – húzta alá Fábián Gergely. Ezt, valamint a versenyképesség növelését is célozza ez az intézkedés, amellyel a magyar gazdaság hatékonyabban használhatja ki kedvező földrajzi adottságait, makrotérségeket összekapcsoló hídszerepe is tovább erősíthető.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!