A Prologis eladta a hegyeshalmi raktárbázisát

A Prologis logisztikai ingatlanvállalat eladta a magyarországi Prologis Park Hegyeshalom ipari ingatlant a logisztikai szolgáltatásokat kínáló magyar Horváth Rudolf Intertransport Kft-nek. Az eladót a JLL képviselte, míg a Horváth Rudolf tanácsadója a Deloitte volt.

A tranzakció részét képezi egy teljesen bérbeadott, 32.300 négyzetméter alapterületű „A” osztályú épület, valamint egy 24 hektáros földterület.

A Prologis Park Hegyeshalom Magyarország északnyugati régiójának első modern logisztikai központja, amely stratégiai helyszínen, az úgynevezett „mágikus háromszögben” helyezkedik el a magyar, osztrák és szlovák határ között. A park területéről Pozsony az M15-ös, Bécs és Budapest pedig az M1-es autópályán keresztül közvetlenül elérhető.

„Üzleti stratégiánk központjában a magas belépési korláttal, erős kereslettel és alacsony üresedési rátával rendelkező piacok állnak” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője. „Ennek megfelelően továbbra is a Budapest környéki kiemelt helyszínekre koncentrálunk Magyarországon.”

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén és kiemelt figyelmet fordít a magas növekedési rátával és magas belépési korláttal rendelkező piacok iránt. 2017. december 31-i adatok szerint a Prologis 19 országban, konszolidált alapon vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül összesen körülbelül 64 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A Prologis körülbelül 5000, különféle piacokon tevékenykedő ügyfelének ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket elsősorban vállalatközi és kiskereskedelmi/online értékesítési területeken.