M7 Real Estate: nagy bevásárlás Észak-Pesten

Az M7 egy Budapest közeli logisztikai ingatlan akvizíciójával teljes egészében felhasználta a 91 millió euró értékű M7 CEREF II alap keretösszegét, mivel Észak-Pesten megvette a 11 152 négyzetméter alapterületű elosztóraktárral rendelkező Pallag 43-at, melyet teljes egészében az Autonet multinacionális autóalkatrész-beszállító bérel.

Az M7 Real Estate („M7”), több-bérlős ingatlanokra specializálódott páneurópai befektető és vagyonkezelő bejelentette, hogy teljes mértékben felhasználta az M7 CEREF II („Alap”) által kezelt tőkét, amellyel ún. value-add logisztikai és irodai ingatlaneszközöket céloz meg a legfontosabb középeurópai piacokon. A végső akvizíció, a Pallag 43, egy modern, ún. „last mile” logisztikai ingatlan a budapesti régió északi részén.

Logisztikai,  ipari ingatlant, raktárat, esetleg irodát, cégközpontot keres Budapesten, esetleg vidéken?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!

 

A 11 152 négyzetméter alapterületű elosztóraktárral rendelkező Pallag 43-at teljes egészében az Autonet multinacionális autóalkatrész-beszállító bérli. A raktár könnyen felosztható, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben akár több bérlősre lehessen alakítani. Az ingatlan jó elhelyezkedésével kiválóan alkalmas arra, hogy éljen a magyar logisztikai piac kedvező dinamikájával, amit jól jelez, hogy az üres területek mértéke jelenleg is rekord alacsony szinten áll.

A 2020-ban elindított M7 CEREF II kilenc különböző, több mint 91 millió euró értékű ingatlaneszköz-állománnyal zár, amely 40/40/20 arányban oszlik meg Lengyelország, Magyarország és Horvátország között, illetve egyaránt találhatók benne logisztikai és irodaterületek.

A főbb középeurópai gazdaságok az elmúlt években továbbra is erőteljesen növekedtek, ami a legfontosabb városok, például Varsó, Budapest és Zágráb bővülését eredményezte. Ez erős piaci dinamikát hozott a jó elhelyezkedésű irodai és logisztikai ingatlanok esetében, különösen a jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező központi területeken.

Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan vonzó logisztikai- és irodai befektetési portfóliót állíthattunk össze Közép Európa szerte, amely emelkedő potenciált mutat. Az országokban a helyszínen dolgozó csapataink vállalatunk szakértelmére támaszkodva már megkezdték vagyonkezelési terveink végrehajtását. – hangsúlyozta David Ebbrell, az M7 vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban.

Közép Európában az erőteljes GDP-növekedés és a növekvő e-kereskedelem a logisztikai terület iránti keresletet meredeken megemelte, különösen a „last mile” területeken. A Pallag 43 kiváló minőségű ingatlan Budapest közvetlen közelében, ahol a rendkívül alacsony, 2% alatti üresedési szint az emelkedés irányába tolja a bérleti díjakat.