Ipari parkok, ipari ingatlanok: a CTP tovább erősít Magyarországon

A CTP portfóliója az elmúlt években jelentősen bővült mind a régióban, mind a hazai piacon. A vállalat hazánkban 2020-ra több mint 150 000 m2 prémium kategóriás ipari ingatlan spekulatív fejlesztésének előkészítését tervezi, amelyre már most nagy a kereslet. A fejlesztések a vállalat szinte összes ipari parkját érintik.
A CTP tulajdonában lévő ipari parkok jól látható stratégiai helyszíneken találhatók, könnyen megközelíthetők és kimagasló infrastruktúrával rendelkeznek, így kiváló lehetőséget kínálnak a befektetők számára. A 2020-ra tervezett fejlesztések és a bérlői igények függvényében tervezett átadások az alábbi ipari parkokat érintik:

Budapest vonzáskörzetének dél-keleti régiójában, Üllő és Dunaharaszti közelében található CTPark Budapest East lokációban már közel 37 300 m2 fejlesztése zajlik, és a CTPark Budapest South lokációban további 36 700 m2 épület fejlesztését tervezik a hamarosan átadásra kerülő 23 000 m2 épület mellett.

Folyamatosan nagy a kereslet a Budapesttől alig 20 km-re lévő, több autópályáról is könnyen megközelíthető Biatorbágyon található CTPark Budapest West épületei iránt. Itt négy új ipari beruházás kezdődik el hamarosan, amely közel 75 000 m2-nyi új prémium kategóriás ipari területet jelent.

Budapesten kívül a Győr melletti CTPark Arrabona ipari parkban közel 5 300 m2 fejlesztést tervezi a cég.

„A tavalyi sikeres vásárlások és a 2020-ra tervezett ambiciózus célok is önmagukért beszélnek. Ezek olyan lehetőségek számunkra, amelyek révén jelentős lépéseket tehetünk a gyors és sikeres piaci terjeszkedés irányába. Egy bérbeadói piacon, ahol nagyon alacsony az üresedési ráta a CTP aktív fejlesztőként jelenik meg, és a lehető leghamarabb szeretné realizálni ezeket az ipari fejlesztéseket” – monda Nemes Rudolf, a CTP magyarországi vezetője (képünkön).

A CTP számára a 2019-es esztendő is kifejezetten sikeres volt. A vállalat megerősítette piaci jelenlétét, és több, mint 72 000 m2 prémium kategóriás ipari ingatlant adott át. Jelenlegi ingatlanportfóliója közel 500 000 m2, az építkezések és fejlesztések révén a becsült eszközérték közel 300 millió euró. A CTP az eszközök növekedése mellett, a munkatársak számának folyamatos növelését is tervezi.

A CTP teljes körű szolgáltatást nyújtó nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat, amelynek fő szakterülete az egyéni igényekre szabott, csúcstechnológiájú üzleti parkok kivitelezése és kezelése. A CTP ügyfelei olyan helyi és globális cégek, amelyek nyitottak új stratégiai befektetésekre, vagy a meglévőek bővítésére Közép-Európában. A CTP a prémium minőségű üzleti parkok legnagyobb integrált közép-európai hálózatának, a CTPark Network- nek a tulajdonosa. A CTPark Network 97 helyszínen mintegy 5 millió négyzetméter A-kategóriás ipari ingatlannal rendelkezik.