Miért költözik el egy multimilliomos a saját luxus lakásából?

Nagy döntésre szánta el magát Larry Silverstein multimilliomos, aki úgy döntött: eladja Park Avenue-i lakását, amiben már több mint három évtizede él. Az indoka éppenséggel eléggé elfogadható.

Az ingatlanmágnás még 2016-ban vett egy penthouse-t a Park Place 30 alatt az immár 86 éves Larry Silverstein és 85 éves felesége, Klara. Larry Silverstein egyébként nem akárki, egyebek mellett ő áll a World Trade Center újratervezése mögött is, és mint kiderült, ezért adja el azt az 5 szobás lakását is, ahol immmár 33 éve él.

A házaspár ugyanis azt tervezi, hogy abba a Park Place-en található penthouse-ba költözik, ami egyébként egy Larry Silverstein tervezte házban van, alig két háztömbnyire a World Trade Centerben lévő irodájától.

„Az ablakukból ő és felesége látni fogják a WTC 3-as és 4-es épületét, amelyeket a cége épített” – érvelt cikkében a Walt Street Journal. A házaspár gyermeke, Lisa szintén velük költözik egész családjával.

A most eladó, 432 m2-es, teljes szintet betöltő lakás 13,9 millió dollárt ér. A nappali, az étkező, a konyha és az egyik hálószoba a Central Parkra néz. Kandallós könyvtárszoba, 5 tágas hálószoba, 5 teljes fürdőszoba tartozik még a lakáshoz, a fő hálószobában rengeteg rakodószekrény található.

(Fotó: Corcoran Group)